«Οι ΗΠΑ δεν θα πτωχεύσουν ποτέ» - iefimerida.gr

«Οι ΗΠΑ δεν θα πτωχεύσουν ποτέ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να κηρύξουν πτώχευση και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι οι σημαντικοί πόροι που διακρατεί η Κίνα σε αμερικανικά δολάρια είναι "ασφαλείς".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν, είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε ένα ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Τσένγκντου, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη και τελευταία στάση της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Μπάιντεν εκφράστηκε για το θέμα αυτό αρκετές φορές σε συναντήσεις του με ανώτατους αξιωματούχους, ειδικά με τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ομιλία του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος είπε πως η Κίνα πρέπει να προωθήσει τον "διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, τους φοιτητές και την κυβέρνηση", αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της επίσκεψής του. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρθηκε σε τέτοια θέματα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ