«Γαλλία Ξύπνα!» -Χιλιάδες νέοι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της Λεπέν [εικόνες] - iefimerida.gr

«Γαλλία Ξύπνα!» -Χιλιάδες νέοι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της Λεπέν [εικόνες]

«Γαλλία Ξύπνα!» -Χιλιάδες νέοι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέτρητοι νέοι ξεχύθηκαν την Πέμπτη και διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Με συνθήματα όπως «Γαλλία Ξύπνα, «Όχι στο Μέτωπο του Μίσους» και «Κίνδυνος» χιλιάδες νέοι ένωσαν τις φωνές τους για να αντισταθούν στην ιστορική νίκη του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Στο Παρίσι που πραγματοποιήθηκε και η μεγαλύτερη διαδήλωση, οι συμμετέχοντες σύμφωνα με την αστυνομία άγγιξαν τους 4.200 ενώ κατά τους διοργανωτές συμμετείχαν 8.000.

Κυρίως μαθητές και φοιτητές ήταν η πλειονότητα των συμμετεχόντων που φώναζαν τα γνώριμα συνθήματα εναντίον της άκρας δεξιάς: «Το F για τους Φασίστες», «το N για τους Ναζί» αναφερόμενοι στα αρχικά FN του κόμματος της Λεπέν ενώ πολλοί από αυτούς φώναζαν οτι είναι παιδιά μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

«Γαλλία Ξύπνα!» -Χιλιάδες νέοι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της Λεπέν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κατάμεστοι ήταν και οι δρόμοι στη Λιόν, στην Τουλούζη, στο Στρασβούργο, στη Μασσαλία και σε πολλές άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα φοιτητικών και μαθητικών ενώσεων και των νεολαιών του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού κόμματος και των Οικολόγων.

Παρ' όλα αυτά, οι εν λόγω διαδηλώσεις ήταν μικρότερες συγκριτικά με την αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί την 21η Απριλίου, όταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, πατέρας της Μαρίν και ιδρυτής του κόμματος, πέρασε προς έκπληξη όλων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, για να ηττηθεί ωστόσο στη συνέχεια από τον Ζακ Σιράκ. Εκείνη την ημέρα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις παραπάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία.

«Γαλλία Ξύπνα!» -Χιλιάδες νέοι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της Λεπέν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής το Εθνικό Μέτωπο πέτυχε μια ιστορική νίκη συγκεντρώνοντας ποσοστό περίπου 25%. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 30% των νέων κάτω των 35 ετών, ψήφισαν την ακροδεξιά.

Φωτογραφίες: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ