Η Google παρουσίασε αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και πεντάλ - iefimerida.gr

Η Google παρουσίασε αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και πεντάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χαριτωμένο μικρό αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας έχει θέσεις για δύο, οι οποίοι όμως δεν είναι οδηγός και συνοδηγός. Είναι απλά επιβάτες, καθώς όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουν κάτι για να κατευθύνουν το αυτοκίνητο, αλλά δε μπορούν κιόλας μιας και δεν έχει ούτε τιμόνι ούτε και πεντάλ.

Η μετακίνησή του είναι τελείως αυτοματοποιημένη, καθώς καθοδηγείται δορυφορικά σε συνεργασία με την πλατφόρμα Google Maps, ενώ η πορεία του στο δρόμο και ελέγχεται αλλά και διορθώνεται με τη βοήθεια αισθητήρων και ραντάρ.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιβάτες είναι να πατήσουν το κουμπί start stop, να μην ασχοληθούν με κάτι στην πορεία και να το πατήσουν εκ νέου όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Μπορεί το αυτοκίνητο της Google να είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά φανταστείτε πως αν περάσει στην παραγωγή θα δώσει τη δυνατότητα της αυτόνομης μετακίνησης σε ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν την έχουν, όπως π.χ. σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι άνθρωποι της Google πάντως λένε πως η εμφάνιση του αυτοκινήτου τους προέκυψε συνειδητά τόσο χαριτωμένη, ώστε να γίνει σαφές πως η αυτόνομη αλλά και αυτόματη οδήγηση δεν είναι κάτι που μετατίθεται για το απώτερο μέλλον, ενώ δεν θα πρέπει να τρομάζει επειδή ο άνθρωπος δεν έχει τον έλεγχο.

Τα αυτοκινητάκια της Google είναι φυσικά ηλεκτρικά και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 40 χλμ./ ώρα, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει την κατασκευή 100 πρωτότυπων, τα πρώτα από τα οποία έχουν και χειριστήρια, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Google τιμόνι πεντάλ google car
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ