Ο Σπύρος Λυκούδης επικρατέστερος για διάδοχος του Φώτη Κουβέλη - iefimerida.gr

Ο Σπύρος Λυκούδης επικρατέστερος για διάδοχος του Φώτη Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι ο Φώτης Κουβέλης έκλεισε έναν κύκλο με την παραίτηση του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του Σπύρου Λυκούδη στην ηγεσία του κόμματος, εκφράζουν όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος.


«Εγώ τού είπα να αποκεφαλίσει την ηγετική ομάδα κι ο ίδιος να μείνει, όμως έκανε μία πράξη μεγάλης τόλμης», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Mega ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης.
Όπως είπε, αν τελικά αποχωρήσει από την προεδρία ο κ. Κουβελης, αυτός που πρέπει να τον διαδεχθεί είναι ο Σπύρος Λυκούδης.
«Εγώ είμαι πολύ χαμηλά στην επετηρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πανούσης.

Από την πλευρά του, όλη τη δυσπιστία και την αμφισβήτηση που διατυπώνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τις αληθινές προθέσεις του Φώτη Κουβέλη εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο του Μega ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος ανήκει στους πολέμιους της πολιτικής στροφής του κόμματος το τελευταίο 12μηνο.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του «αν είναι οριστική και αληθινή η παραίτηση του προέδρου», την οποία εξέφρασε στο ερώτημα της Όλγας Τρέμη για τον πιθανό διάδοχο Κουβέλη στην ηγεσία.
Αυτό σημαίνει ότι πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δε συμφωνούσαν ούτε με την αποχώρηση από την κυβέρνηση ούτε με την αρνητική στάση στις διαβουλεύσεις για την Κεντροαριστερά, αμφιβάλλουν ότι ο Κουβέλης το εννοεί ότι θα παραιτηθεί.

Πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει παιχνίδι, ώστε να πάει στην κεντρική επιτροπή την οποία ελέγχει, και να αποσπάσει απόφαση που να τον διατηρεί στη θέση του.

Γι αυτό και ο κ. Οικονόμου είπε «δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τρικ, ώστε να έρθει ένα μικρό σώμα να επανατοποθετήσει στην ηγεσία τον ηγέτη της εκλογικής πανωλεθρίας».

Και ποιον βλέπει ως πιθανό διάδοχο αν, τελικά, παραιτηθεί;

«Αν είναι οριστική και πραγματική η παραίτηση, εγώ θα πρότεινα να ηγηθεί της ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης, το επόμενο διάστημα», είπε.

Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλίδης/ FOSPHOTOS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ