Ο Στουρνάρας βάζει τέλος στα σενάρια: Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να αποχωρήσω - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας βάζει τέλος στα σενάρια: Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να αποχωρήσω

Ο Στουρνάρας βάζει τέλος στα σενάρια: Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να αποχ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με την επισήμανση ότι μια ανθρώπινη αντίδραση του δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις, έκλεισε την ομιλία του στο ΣΕΒ ο Γ. Στουρνάρας, δηλώνοντας επί της ουσίας ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσιμη ανάπτυξη» ήταν τα καταληκτικά λόγια της ομιλίας του κ. Στουρνάρα.«Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να πω κάτι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να

Η δήλωση αυτή του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες που ήθελαν το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από τις διαρροές του περιβάλλοντος του Γ. Στουρνάρα περί δυσφορίας του υπουργού λόγω στοχοποίησης του από κομματικά στελέχη της Ν.Δ. χωρίς ωστόσο οι δημόσιες διευκρινίσεις του Γ. Στουρνάρα να σημαίνουν απαραίτητα ότι ο Α. Σαμαράς δεν θα αποφασίσει τελικά στη μετακίνηση του.

Σημειώνεται, πάντως, ότι και οι δύο μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ υπερτόνισαν τον κυβερνητικό στόχο για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών, με χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο, θέση που θα κληθεί να υπηρετήσει ο υπουργός Οικονομικών- όποιος κι αν είναι- στις επικείμενες δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λίγο πριν ξεκινήσει η τελική φάση των διαβουλεύσεων για το χρέος.

Ο κ. Στουρνάρας, ανάμεσα σε άλλα, προσδιόρισε δύο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθούν:

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διαφυλάξει τη σταθερότητα ώστε να μη διακυβευθούν τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών», τόνισε ο υπουργός. «Σε 4 χρόνια πετύχαμε το ακατόρθωτο, μετατρέψαμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, η δημοσιονομική διόρθωση ήταν πρωτοφανής και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας από το 2008 έχει βελτιωθεί κατά 23 % αναπληρώνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε ακόμη για αλλαγές στη φορολογική διοίκηση τομέας στον οποίο, όπως είπε, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για το χρέος θα επιτρέψουν να αρχίσουν να μειώνονται προσεκτικά τα έκτακτα φορολογικά βάρη.

«Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν μπορεί και δεν θα σταματήσει γιατί η Ελλάδα δεν έχει φθάσει ακόμη στα επίπεδα των προηγμένων κρατών», ανέφερε ο υπουργός και στάθηκε, τέλος, ιδιαίτερα στην προσέλκυση επενδύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, του fast track, των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και των αποκρατικοποιήσεων που μαζί με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είπε, μεταμορφώνουν τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ