Το αμερικάνικο «όνειρο» ζει –Τις ΗΠΑ προτιμούν όσοι θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Το αμερικάνικο «όνειρο» ζει –Τις ΗΠΑ προτιμούν όσοι θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερική «ψηφίζουν» όσοι φεύγουν από τη χώρα τους αναζητώντας μια καριέρα στο εξωτερικό. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως «γη της επαγγελίας» για μια επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε έρευνα της εταιρείας εύρεσης εργασίας Hydrogen σε 99 χώρες, μεταξύ 2.444 καλά αμειβομένων επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης, η Αμερική ήταν ο υπ' αριθμόν ένα προορισμός στις προτίμησής τους. Την ακολουθούν κατά πόδας η Βρετανία, που κερδίζει διαρκώς έδαφος και η Αυστραλία.

Οι υπόλοιποι επτά προορισμοί που καταγράφονται ως προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι Ελβετία, Καναδάς, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία και Ισπανία.

«Εναλλακτική» η Βρετανία

Με τον τίτλο «Global professionals on the move-2014» (διεθνείς επαγγελματίες που μετακινούνται - 2014), η έρευνα καταδεικνύει πως οι ΗΠΑ παραμένουν, επίσης, πρώτες στην προτίμηση όσων ήδη εργάζονται στο εξωτερικό, ενώ η Βρετανία αποτελεί σημαντική εναλλακτική λύση για επαγγελματίες ανάλογων τομέων. Ο λόγος είναι, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, πως οι αγορές εργασίας των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί και είναι θετικό το υφιστάμενο οικονομικό κλίμα στις ΗΠΑ. Δεδομένου, πάντως, ότι τρίτη στις προτιμήσεις των επαγγελματιών έρχεται η Αυστραλία, διαφαίνεται προτίμηση των ενδιαφερόμενων για τις αγγλόφωνες χώρες.

Η χρήση της αγγλικής γλώσσας ως κίνητρο για όσους αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό συνάδει, άλλωστε, με άλλους προβληματισμούς που είναι κυρίως ο τρόπος ζωής, η νοοτροπία και παράδοση στην εκάστοτε χώρα και φυσικά οι προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης. Περισσότεροι από δύο στους τρεις ερωτηθέντες δηλώνουν πρόθυμοι να μεταβούν σε κάποια από τις αναδυόμενες οικονομίες, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα ή Νότιο Αφρική, διαβλέποντας σε αυτές καλές επαγγελματικές προοπτικές αλλά αναφέρουν ως κύριους αποτρεπτικούς παράγοντες τα προβλήματα ασφάλειας και τις γλώσσες των χωρών αυτών. Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό μιας αλλαγής στη νοοτροπία των επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης το ότι το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά πως σήμερα δεν υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για όποιον θέλει να εργαστεί στο εξωτερικό, ενώ πριν από πέντε χρόνια επικρατούσε ομοφωνία στην άποψη πως υπάρχουν εμπόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ