Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών - iefimerida.gr

Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών

Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H σχολική εκδρομή κατέληξε σε αρχαιολογική ανακάλυψη. Ομάδα μαθητών από τη Χιλή εντόπισαν μια μούμια ηλικίας 7.000 ετών στην περιφέρεια Αρίκα στα βόρεια της χώρας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η μούμια ανήκει στον πολιτισμό Τσιντσόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο στη διάρκεια ενός σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο δε Αρίκα, έναν απότομο λόφο που βρίσκεται στην πόλη Αρίκα, 2.000 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών | iefimerida.gr 0

Φήμες έκαναν λόγο πρόσφατα για αρχαιολογικά κατάλοιπα που ήρθαν στο φως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών στις αρχές Απριλίου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στην περιοχή.
Η ανακάλυψη αυτή "υπογραμμίζει την ανάγκη η περιοχή αυτή να προστατευθεί καθώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μεγάλο προαποικιακό νεκροταφείο", δήλωσε ο Χανς Νέιρα, ο εκπαιδευτικός που οργάνωσε την εκδρομή.
Ο Νέιρα ίδρυσε την Ακαδημία Αρχαιολογίας μόλις πριν από δυο μήνες με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά της περιοχής που προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένες και να τους εμφυσήσει το σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά. Oπως φαίνεται, οι κόποι του ήδη αποδίδουν καρπούς.

Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών | iefimerida.gr 1
Λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι: μαθητές στη Χιλή ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ