Γαλλία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Ζαν Φρανσουά Κοπέ - iefimerida.gr

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Ζαν Φρανσουά Κοπέ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Ζαν Φρανσουά Κοπέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολη διαγράφεται η επαύριος των ευρωεκλογών για τα δυο άλλοτε κραταιά κόμματα της Γαλλίας. Μετά το «χαστούκι» που εισέπραξαν οι Σοσιαλιστές οι οποίοι αναδείχθηκαν τρίτοι στις ευρωεκλογές, η κρίση χτυπά και το κεντροδεξιό κόμμα.

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, ο αρχηγός του κεντροδεξιού UMP οδηγείται σε παραίτηση μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το σκάνδαλο για την χρηματοδότηση του κόμματος και με φόντο, παράλληλα, τις μέτριες επιδόσεις του στην κάλπη την Κυριακή.

Το κόμμα του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ήρθε δεύτερο σε ψήφους με ποσοστό 20,2%, ενώ το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του για πρώτη φορά τα δυο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα. Η απόφαση για την απομάκρυνση του Κοπέ που ελήφθη στη συνεδρίαση των «βαρόνων» του UMP υπό τον Κοπέ την Τρίτη, θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιουνίου.

Την ηγεσία του κόμματος θα αναλάβουν προσωρινά οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέν Ζιπέ, Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν και Φρανσουά Φιγιόν έως το φθινόπωρο, οπότε θα γίνει το συνέδριο για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ