Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και την προσέλευση των Ελλήνων πολιτών στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί απηύθυναν έκκληση στους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν χαλαρή ψήφο. Ωστόσο όπως έδειξαν οι κάλπες κατά το άνοιγμα των φακέλων σε αρκετές περιοχές οι ψηφοφόροι όχι μόνο δεν ακολούθησαν τις προτροπές των πολιτικών αρχηγών, αλλά αποφάσισαν να επιλέξουν ψηφοδέλτια όπως Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Παναθηναϊκό Κίνημα και Ένωση των Ελλήνων Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Σε ποιες περιοχές «μίλησε» η χαλαρή ψήφος
Στη Δράμα το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών έλαβε 3,49%, το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας 3,19% ενώ η Ένωση Κεντρώων πήρε 1,29%. Ποσοστά αξιοζήλευτα για πολλά μεγάλα κόμματα, αφού η ΔΗΜΑΡ έλαβε 2,79%, το ΚΚΕ 3,11 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,45%. Ομως αμέσως μετά τη Δράμα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του στον νομό Κυκλάδων όπου έλαβε το επίσης διόλου ευκαταφρόνητο 3,27%, ποσοστό μεγαλύτερο από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΛΑΟΣ.
Οπως γράφει και tovima το Παναθηναϊκό Κίνημα των... εκλογέων οπαδών του Παναθηναϊκού δεν πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Α' Αθηνών και στα πέριξ της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπως θα περίμενε κανείς. Εκεί έλαβε ένα πενιχρό 0,93% όταν στο άντρο του αντιπάλου του Ολυμπιακού, στη Β' Πειραιώς, πήρε ανέλπιστα 0,62%. Ωστόσο στην Κεφαλλονιά από πολιτικοποιημένους τριφυλλοφόρους έλαβε 2,01%, στη Λευκάδα 1,71% όπως και στη Ζάκυνθο 1,32%.
Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας πήρε με 3,32% το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Φωκίδα και ακολούθησε -πέρα από τη Δράμα- και η Λάρισα με 2,30%.
Τέλος, η Ένωση των Ελλήνων Κεντρώων του κ. Βασίλη Λεβέντη υπερδιπλασίασε τις ψήφους της από τις εκλογές του 2012 λαμβάνοντας 36.783 με ποσοστό 0,65%. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2009, μόλις πριν από πέντε χρόνια δηλαδή, η Ένωση Κεντρώων είχε λάβει 0,27% όταν τότε η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 0,29% και είχε λιγότερους ψήφους ακόμη και από τους Έλληνες Οικολόγους του Δημοσθένη Βεργή. Η Ένωση Κεντρώων έλαβε 4.664 ψήφους και 1,52 % στην Α' Θεσσαλονίκης και 1,27% στη Β' Θεσσαλονίκης.