Οι εφημερίδες με μια ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: η βαθιά ύφεση στην οικονομία και τα επικείμενα μέτρα, η πτώση στα χρηματιστήρια και η εικόνα στις αγορές, η αποστολή από την εφορία εκκαθαριστικών έκτακτης εισφοράς και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολυτήριο!.. για 29.000 δημοσίους υπαλλήλους και για 10.000 συμβασιούχους των Δήμων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τίτλοι τέλους αναμένεται να πέσουν το αργότερο μέσα στο Β' εξάμηνο του 2012 για περίπου 10.000 συμβασιούχους των δήμων και 29.000 υπηρετούντες ως έκτακτο προσωπικό στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο πακέτο σκληρών μέτρων προαναγγέλλει ο Βενιζέλος για να καλύψει μαύρη τρύπα 4.000.000.000 ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον δρόμο για ...έλευση νέων σκληρών μέτρων για τον ελληνικό λαό στο «όνομα» της ύφεσης και του υψηλού ελλείμματος προλείανε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κατάργησε και την προσευχή ο άθεος Καμίνης!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προκλητική απόφαση του άθεου Καμίνη για τις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγιο Ανδρέα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς".

ΕΘΝΟΣ: "Κατάσχεση ενός μισθού από την Εφορία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με απώλειας ενός ακόμη μισθού αποχαιρετούν το καλοκαίρι οι φορολογούμενοι. Με ένα εκκαθαριστικό θα λάβουν την τριπλή έκτακτη εισφορά. Η Εφορία αρχίζει να στέλνει τα ραβασάκια που θα πληρωθούν σε έξι δόσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μια ψεύτικη εισβολή εξωγήινων θα έσωζε την Παγκόσμια Οικονομία!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαφέστατη αναφορά του σατανικού σχεδίου «Blue Beam» από τον κορυφαίο Αμερικανό οικονομολόγο και συγγραφέα, βραβευμένο με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, Πωλ Κρούγκμαν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: "Εδώ και τώρα οι πληρωμές!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ταχυδρομούνται μέσα στον μήνα και όχι το φθινόπωρο τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα με την τριπλή χρέωση του κεφαλικού φόρου 1-4% για όσους είχαν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ το 2010 και του τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο νέος ΓΟΚ μπλοκάρει ημιυπαίθριους και αντιπαροχή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πάνω κάτω φέρνει στη δόμηση ο νέος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής".

ΕΣΤΙΑ: "Μας καταστρέφει ο δανεισμός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς θυμίζει υπερχρεωμένη επιχείρηση που τρέχει από τράπεζα σε τράπεζα εκλιπαρώντας για νέο δανεισμό, αλλά παραβλέπει την ουσία της δραστηριότητός της και οδηγείται στην καταστροφή".

Η ΑΥΓΗ: "Φαύλος κύκλος με νέα μέτρα και ύφεση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πογκρόμ νέων μέτρων εξαπολύει η κυβέρνηση για να καλύψει τη χρεωκοπία της πολιτικής της. Αναζητούνται άλλα 4,5 δισ. ευρώ. «Δεν θα πληγούν τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα» δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος για να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περικοπές μέχρι τελικής εξόντωσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαρωτικές περιστολές δαπανών στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, στην Υγεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις επενδύσεις και στις μεταφορές, αναμένονται το επόμενο διάστημα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκτός ελέγχου ύφεση και έλλειμμα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί φέτος η ύφεση της οικονομίας, όπως παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέλιξη που οδηγεί σε αναθεώρηση των στόχων για το έλλειμμα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ρυθμίσεις με παγίδες στα στεγαστικά δάνεια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και που έχει οδηγήσει σε ύφεση την οικονομία και σε πολύ υψηλά επίπεδα την ανεργία, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στην εξυπηρέτηση του τραπεζικού τους δανεισμού".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αισιοδοξία(!) με την ύφεση να ξεπερνά το 4,5%".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκρατημένα αισιόδοξος θέλησε να εμφανιστεί ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένη αποφασιστική άρνηση του λαού να υποστεί άλλες θυσίες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με φόντο τα βαθιά αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης, σε κλίμα οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, μερίδες της πλουτοκρατίας και κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επόμενη φάση κλιμάκωσης, την ολομέτωπη επίθεση απέναντι στο λαό" Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι η οργανωμένη και αποφασιστική άρνηση του λαού να υποστεί άλλες θυσίες για να διασωθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η Ευρωζώνη, ο καπιταλισμός".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Πλευρίζει πάλι τον Καραμανλή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα για όλα τα παίζει πλέον ο Σαμαράς, ο οποίος από Σεπτέμβρη ετοιμάζεται να ρίξει την πιο σημαντική ζαριά στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του και να γίνει πρωθυπουργός. Αυτός ο σκοπός αγιάζει όλα τα μέσα -ακόμη και το άνοιγμα προς τον άλλοτε «καταλληλότερο» με την προσφορά γης και ύδατος μέσω των πιστών του καραμανλικού περιβάλλοντος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Να'μαστε πάλι εδώ Γιώργο και Βαγγέλη!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το καυτό φθινόπωρο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Λαός και κυβερνώντες επιστρέφουν από τις παραλίες για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματα της χώρας που δεν είχαν βεβαίως πάει διακοπές".

Press time: "Το Καστελόριζο στα νύχια των Τούρκων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα γεωστρατηγικό θρίλερ στήνουν στην περιοχή μας διεθνείς οίκοι. Με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, παρεμβαίνουν ανοιχτά στη διπλωματία, προτείνοντας στην Τουρκία να προχωρήσει στην... κατάσχεση του Καστελόριζου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Οξύ πρόβλημα εμπιστοσύνης και ρευστότητας στις αγορές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μια κυριολεκτικά «μαύρη εβδομάδα» διήνυσαν χθες τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά και τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα να δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα και να «βλέπουν» την κεφαλαιοποίησή τους να υποχωρεί κατά αρκετά δισ. ευρώ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα διαπραγμάτευση τώρα με την τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επέκταση της κρίσης, πέραν των αρχικών προσδοκιών, δημιουργεί νέα δεδομένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που ξεκινούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα".

Η ΑΞΙΑ: "200 «Ράμπο» της BlackRock ψάχνουν τους «σκελετούς» των τραπεζών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δανειακά χαρτοφυλάκια των πιστωτικών ιδρυμάτων. Εκτιμήσεις για τραπεζικές ζημίες άνω των 15 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και προωθούν deals στα «μουλωχτά»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέες περικοπές δαπανών και βάρη για τους έχοντες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, δύο μήνες μόλις μετά την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου που προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 3,8% το τρέχον έτος, παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά δημοσίως ότι δεν αποκλείεται η μείωση του ΑΕΠ να φθάσει ακόμη και το 4,5%. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων που δεν θα πλήξουν ωστόσο μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και θα στοχεύουν κυρίως στην περαιτέρω μείωση των δαπανών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χτυπά άμεσα η ομοβροντία τριπλής έκτακτης εισφοράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ομοβροντία έκτακτων εισφορών χτυπά, από την επόμενη εβδομάδα, η εφορία όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, καθώς αρχίζει η αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που θα περιλαμβάνουν «πακέτο» την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη αναψυχής, πισίνες κλπ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Τι λεφτά δίνει το νέο μισθολόγιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ριζικές αλλαγές τόσο στις αποδοχές όσο και στην ιεραρχική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων επιφέρει το νέο μισθολόγιο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ