Σαρώνει η ακροδεξιά στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν με 25,26% -Ζήτησε να διαλύσει ο Ολάντ το Κοινοβούλιο και να γίνουν εκλογές - iefimerida.gr

Σαρώνει η ακροδεξιά στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν με 25,26% -Ζήτησε να διαλύσει ο Ολάντ το Κοινοβούλιο και να γίνουν εκλογές

Σαρώνει η ακροδεξιά στη Γαλλία -Στο 25
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δείγματα που είχαν δώσει οι δημοσκοπήσεις τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώνονται από τα πρώτα exit poll για τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Το Εθνικό Μέτωπο σαρώνει, συγκεντρώνοντας το 25,26% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ ακολουθεί η κεντροδεξιά Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (20,21%) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (15,16%).

Νωρίτερα, η Μαρίν Λεπέν είχε καταγγείλει μαζική νοθεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παραποιεί με τους πιο ειδεχθείς τρόπους την ψήφο των Γάλλων».

«Το υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να εμποδίσει τη νίκη του Εθνικού Μετώπου απλώς απαγορεύοντάς του να εκπροσωπηθεί σε κάποιες περιοχές» της χώρας, αναφέρει το FN σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με αυτή, υπήρχε έλλειψη ψηφοδελτίων του κόμματος ή υπήρχαν άλλα τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στην εκλογική περιφέρεια του εκλογικού κέντρου.

Να διαλύσει ο Ολάντ το Κοινοβούλιο και να γίνουν εκλογές

Μετά την ξεκάθαρη νίκη της στις Ευρωεκλογές η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος ζήτησε την διάλυση του κοινοβουλίου στη Γαλλία.

«Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) μετά από μια τέτοια απόρριψη;» είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή. «Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος» στο κοινοβούλιο «και να οργανώσει νέες εκλογές;», είπε η Λεπέν.

«Είναι απαράδεκτο το κοινοβούλιο να μην είναι αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού», πρόσθεσε η ίδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Eκτίμηση αποτελέσματος:

Σαρώνει η ακροδεξιά στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν με 25,26% -Ζήτησε να διαλύσει ο Ολάντ το Κοινοβούλιο και να γίνουν εκλογές | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ