Σκουρλέτης: Αν επιβεβαιωθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρόκειται για μια ιστορική νίκη - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Αν επιβεβαιωθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρόκειται για μια ιστορική νίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Κουμουνδούρου, υπό το φόβο λάθους στα exit polls. Από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ήρθε το πρώτο σχόλιο για τα exit polls για τις ευρωεκλογές, που στο 75% δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται της ΝΔ κατά 3 μονάδες.

«Αν επιβεβαιωθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρόκειται για μια ιστορική νίκη. Πρέπει να δούμε το εύρος βέβαια», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο Star.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικών διαστάσεων και πρόσθεσε πως «θα επιταχύνει τις ιστορικές εξελίξεις». «Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς, βγαίνει πρώτη δύναμη. Ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων, ουσιαστικά, έτσι όπως τον είχαμε γνωρίσει τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει οριστικά αλλάξει. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να δούμε ποια θα είναι η πραγματική εικόνα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης ετίθετο ούτως ή άλλως, διότι αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με ένα άλλο πρόγραμμα κι άλλα εφάρμοσε αυτά τα δύο χρόνια. Πολύ περισσότερο μετά το σημερινό αποτέλεσμα, τίθεται ζήτημα γι' αυτό που λέτε. Δηλαδή για το θέμα της πολιτικής νομιμοποίησης. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να χειρισθεί, να διαπραγματευθεί ζητήματα που αφορούν το χρέος, ζητήματα που αφορούν τις επόμενες δεκαετίες για την Ελλάδα. Πλέον στερείται αυτής της πολιτικής νομιμοποίησης».

Στο ίδιο κλίμα και η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου: «Αν επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ