Την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τον χώρο εργασίας με το άγχος και το σπίτι με την χαλάρωση, μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την μελέτη οι άνθρωποι έχουν λιγότερο στρες τις ώρες που είναι στην δουλειά, επειδή σχεδόν κάθε τους δραστηριότητα σε κάθε ώρα της ημέρας είναι μια ρουτίνα που επαναλαμβάνεται καθημερινά και αυτό προσφέρει μια σταθερότητα στο άτομο.
Οπως αναφέρει η έρευνα του Penn State των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε μέσω του κοινωνικού φορέα Council on Contemporary Families του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες εμφανίζουν εμφανώς χαμηλότερα επίπεδα στρες στον χώρο εργασίας σε σύγκριση με την οικογενειακή στέγη.
Στην εργασία, οι άνθρωποι κατά κανόνα διεκπεραιώνουν απλά ορισμένα καθήκοντα. Τόσο τα άτομα με χαμηλά όσο και εκείνα με υψηλά εισοδήματα είναι σε θέση να εστιάσουν την προσοχή τους και να ολοκληρώσουν δραστηριότητες, τις οποίες γνωρίζουν καλά και επαναλαμβάνουν αυτούσιες σχεδόν καθημερινά. Μάλιστα, τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μεγαλύτερη μείωση του άγχους στην εργασία.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 122 εργαζομένων με το να παρακολουθούν και να καταγράφουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή και ως "η ορμόνη του στρες", στο αίμα τους. Με αυτό ως βάση, αξιολογούσαν σε κάθε περίπτωση την ψυχική διάθεση και το επίπεδο του στρες των συμμετεχόντων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το onmed, διαπιστώθηκε ότι οι γονείς έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο επίπεδο στρες από τους ανθρώπους που δεν είναι γονείς, ωστόσο και εκείνοι αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση και άγχος όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους παρά όταν είναι στην δουλειά.