Ο Τζο Μπάιντεν βγάζει selfie στα κατεχόμενα με Τουρκοκύπρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τζο Μπάιντεν βγάζει selfie στα κατεχόμενα με Τουρκοκύπρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια selfie φωτογραφία του Μπάιντεν κλέβει την παράσταση από το πολιτικό επίπεδο της επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπροέδρου στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σχολιάζεται εντόνως. Στην επίμαχη selfie ο Τζο Μπάιντεν ποζάρει με τη «βουλευτή» του ΡΤΚ Φαζιλέτ Οζντενεφέ, στο πλαίσιο της δεξίωσης για την κοινωνία των πολιτών.

Πριν μεταβεί στα κατεχόμενα ο Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο. Παίκτη-κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος την Κύπρο, στην αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι η Κύπρος «ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο» και είναι έτοιμη να καταστεί «παίκτης-κλειδί στη μεταμόρφωση της περιοχής σ’ ένα παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο για το φυσικό αέριο».

Το ενεργειακό βρέθηκε με θετικό τρόπο ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, όπου οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία επιδεινώνονται και εκείνες με την Τουρκία, από την οποία διέρχονται οι αγωγοί που διασφαλίζουν την εναλλακτική τροφοδοσία της Ευρώπης, ψυχραίνονται, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της λεκάνης της Μεσογείου γίνεται πολύ ελκυστική. Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, αυτός ήταν ο λόγος που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είπε στους Κυπρίους: «Εχετε την ιδανική θέση σε μια κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας». Είναι ενδεικτικό ότι στη συνάντηση των διευρυμένων αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο είχε προσκληθεί και ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γ. Λακκοτρύπης, ενώ στην αμερικανική αποστολή συμμετείχε ο βοηθός υφυπουργός Ενέργειας Εϊμος Χοχστάιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος κατεχόμενα Τζο Μπάιντεν selfie
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ