Σόρος: «Οι μεγάλες χώρες κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Σόρος: «Οι μεγάλες χώρες κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι πιθανότερο να παραμείνει στην Ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ενώ αντίθετα ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δίνει 50% πιθανότητες στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Σόρος σε ουγγρική ιστοσελίδα,η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες «θέλουν να κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι «έτσι, βλέπω μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό».

Αντίθετα, ο Πολ Κρούγκμαν δήλωσε σε συνέντευξη στη Στοκχόλμη ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%. Για την Ιταλία, ο Κρούγκμαν προβλέπει πιθανότητα 10% να φύγει από το ευρώ, ενώ το Μάιο έβλεπε μόλις 1% πιθανότητα για το ενδεχόμενο αυτό. Ο κ. Κρούγκμαν είπε ακόμη ότι η μερική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είναι πιθανόν αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είπε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Σόρος είπε ότι η αποτυχία των χωρών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν την έκδοσή τους, θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας της, η οποία θα έχει «αδιανόητες» συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ