Οι κάδοι σκουπιδιών που έγιναν σπίτια -Αμερικανός καλλιτέχνης προτείνει τη δική του λύση στο πρόβλημα των αστέγων - iefimerida.gr

Οι κάδοι σκουπιδιών που έγιναν σπίτια -Αμερικανός καλλιτέχνης προτείνει τη δική του λύση στο πρόβλημα των αστέγων

Οι κάδοι σκουπιδιών που έγιναν σπίτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν η τέχνη συναντά την κοινωνική ευαισθησία: ο Γκρέγκορι Κλόεν, ένας καλόκαρδος καλλιτέχνης από το Όακλαντ της Καλιφόρνια σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του για τους άστεγους. Έτσι, συλλέγοντας υλικά από τους κάδους των αχρήστων, έφτιαξε μικρά φορητά σπιτάκια!

Ο Kλόεν χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό τους κάδους. Στη συνέχεια, πιάνει δουλειά με ξύλο, μέταλλο γυαλί, λάστιχα, αντικείμενα πεταμένα στα σκουπίδια... Στα δημιουργικά χέρια του Καλιφορνέζου τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δεν πετιέται. Ολα ανακυκλώνονται για να προσφέρουν κατάλυμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κυριολεκτικά που την κεφαλή κλίναι.

Τα σπιτάκια είναι μικροσκοπικά. Πολλά από αυτά, ίσα που χωράνε ένα στρώμα και σκεπάσματα. Αλλά, περισσότερο «σοφιστικέ» διαθέτουν εσωτερική τουαλέτα και ντους, μέχρι και αυτοσχέδιο ψυγείο και μπαρ.

Η ανώτερη τιμή για ένα φορητό σπιτάκι του Γκρέγκορι Κλόεν δεν ξεπερνά τα 100 δολάρια. «Ζούσα δυο χρόνια στο δρόμο», λέει η 39χρονη Κάθριν Κόπλαντ, η οποία σήμερα στεγάζεται σε ένα από τα σπιτάκια του καλιφορνέζου καλλιτέχνη. «Τώρα, μπορώ να "τσουλήσω" το σπίτι μου στο δρόμο. Η αστυνομία δεν με ενοχλεί πια. Διατηρώ το σπίτι μου καθαρό και δεν έχω προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ