Περιμένοντας τους επισκέπτες για το μουντιάλ: Οι Βραζιλιάνοι απεργούν και προειδοποιούν με κλιμάκωση κινητοποιήσεων - iefimerida.gr

Περιμένοντας τους επισκέπτες για το μουντιάλ: Οι Βραζιλιάνοι απεργούν και προειδοποιούν με κλιμάκωση κινητοποιήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βραζιλιάνοι προετοιμάζονται να υποδεχτούν εκατομμύρια επισκεπτών από όλο τον κόσμο για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή, κάνοντας απεργίες. Είκοσι ημέρες πριν από τη σέντρα του μουντιάλ, τα πάντα στη χώρα υπολειτουργούν λόγω κινητοποιήσεων.

Σε απεργία έχουν κατέλθει οδηγοί λεωφορείων, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε μουσεία. Στο Σάο Πάολο οι οδηγοί και οι εισπράκτορες στα λεωφορεία τράβηξαν χειρόφρενο, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Στην πόλη απεργούν εδώ και ένα μήνα και οι καθηγητες. Η αστυνομία κάνει 24ωρη απεργία στις 13 από τις 27 επαρχίες της χώρας, ενώ το αρμόδιο σώμα που έχει την ευθύνη για την αστυνόμευση των αυτοκινητοδρόμων προγραμματίζει πορεία στη Μπραζίλια, ζητώντας αλλαγή της πολιτικής σε θέματα ασφάλειας. Κλειστά είναι, επίσης, 30 μουσεία, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν πάψει να προσφέρουν στο κοινό τις υπηρεσίες τους.

Την ίδια ώρα με κινητοποιήσεις προειδοποιούν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, όσο πλησιάζουν οι μέρες για το μουντιάλ. Για απεργία ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που εξυπηρετεί πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα, καθώς και οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ καλείται να κερδίσει το στοίχημα του παγκοσμίου κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, έχοντας μπροστά της και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να χτυπάει ήδη «καμπανάκια» για καθυστερήσεις στην προετοιμασία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ