O Eυθυμίου επιτίθεται στο Σόρος ενώ ήταν στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες - iefimerida.gr

O Eυθυμίου επιτίθεται στο Σόρος ενώ ήταν στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μνημείο υποκρισίας μοιάζουν οι σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος καταγγέλει τον Τζόρτζ Σόρος ενώ την περασμένη Κυριακή το βράδυ συμμετείχε στη συνάντηση του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

«Ο κύριος Σόρος εκπροσωπεί την ακραία όψη της παγκοσμιοποίησης, τα περίφημα funds που δεν είναι καν τράπεζες. Τα funds έχουν τριπλάσια κεφαλαιοποίηση απ’ ότι οι κλασσικές τράπεζες και το 34% του ελληνικού χρέους είναι στα χέρια παρόμοιων funds. Ο καθένας πρέπει να παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τους εκπροσώπους αυτής της πλευράς, της ακραίας εκδοχής παγκοσμιοποίησης. Ο ίδιος ο κύριος Σόρος ως κερδοσκόπος με το δικό του fund τσάκισε το 1992 τη στερλίνα» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Πρωτογενής και πηγαία έκφραση δυσαρέσκειας ή κίνηση στρατηγικής. Παλαιός δημοσιογράφος, ο Πέτρος Ευθυμίου γνωρίζει να κρατά ισορροπίες και να αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών. Με τις αγορές να επιμένουν να διακινούν σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και το οικονομικό επιτελείο στο καναβάτσο από τη σφοδρή επίθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λειτούργησε αποφορτιστικά. Εξοικονομώντας χρόνο για την κυβέρνηση και σώζοντας τη σοσιαλιστική αξιοπρέπεια του κόμματός του. Ωστόσο, η υποκρισία του είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση να χειριστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Την ίδια ώρα, πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τη συνάντηση του Τζορτζ Σόρος με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ακόμα και σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ