Τι απαντάει η Χρυσή Αυγή σε όσους «φλερτάρουν» τους ψηφοφόρους της - iefimerida.gr

Τι απαντάει η Χρυσή Αυγή σε όσους «φλερτάρουν» τους ψηφοφόρους της

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έβαλαν «φωτιά» στις εκλογές: Πυρ ομαδών κατά ΣΥΡΙΖ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολομέτωπη επίθεση σχεδόν από παντού δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα που φέρεται να επιχειρούν στελέχη και υποψήφιοί του προς του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ούτως ώστε να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες στον Β' γύρο των εκλογών με το μεγάλο «έπαθλο» να είναι ο δήμος Αθηναίων.Ηδη από χθες, Τρίτη, οι δηλώσεις στελεχών όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και των υποψηφίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένας Δούρου, πυροδότησαν την ένταση και έφεραν οργισμένες ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Και σήμερα ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τις κάλπες ως το βασικό θέμα αντιπαράθεσης στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης.

Νέο χτύπημα από Κεδίκογλου: Πρώτη φορά ναζί και Αριστερά μαζί

Τον τόνο έδωσε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι υποψήφιος του Ηλία Κασιδιάρη στηρίζει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο Χρήστος Γούδης σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εκφράζει την στήριξή του προς τον κ. Σακελλαρίδη.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση, καθώς, σε απάντησή της χαρακτήρισε τον Σίμο Κεδίκογλου «Γκέμπελς» και τονίζει με νόημα «Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου, η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική ΧΑ έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου».

Λαφαζάνης: Δεν βάζουμε τον πολίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του, υπογράμμισε: «Δεν κάνουμε ανοίγματα πέραν του χώρου της Αριστεράς σε ηγεσίες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και τους καλούμε να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «τον πολίτη που ψήφισε οποιοδήποτε κόμμα δεν τον βάζουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και του λέμε ότι εσύ είσαι απόβλητος. Υπάρχει μεγάλη ανακατάταξη στην κοινωνία προς αριστερές προοδευτικές θέσεις».

Σακελλαρίδης: Απογοητευτικό έως αστείο να μας καταλογίζουν άνοιγμα σε νεοναζί

Το απόγευμα της Τετάρτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης τοποθετήθηκε για την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τα... μάτια των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό έως αστείο να καταλογίζουν σε εμάς άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σακελλαρίδη:

«Είναι από απογοητευτικό έως αστείο να καταλογίζουν σε εμάς άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες. Την Κυριακή το βράδυ ζητήσαμε την εγρήγορση του δημοκρατικού κόσμου, όταν ο κ. Καμίνης επέλεγε να σιωπήσει. Κανένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι και καμία παλαιοκομματικού ήθους επίθεση δεν θα σταματήσει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην Αθήνα»

«Σφαγή» Μουρούτη -Παπαδημούλη για άρθρο σε ιστοσελίδα που απηχεί ακροδεξιές θέσεις

Την ίδια στιγμή μάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Γιώργο Μουρούτη ξέσπασε στο Twitter, έπειτα από τη δημοσίευση άρθρου του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ιστοσελίδα που απηχεί ακροδεξιές θέσεις.

«Ο Παπαδημούλης αρθρογράφος στο Χρυσαυγίτικο defencenet. Πιο χαμηλά δεν έχει..», έγραψε αρχικά στο Twitter ο κ. Μουρούτης, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Παπαδημούλης σε δική του ανάρτηση ανέφερε «Το άρθρο στο defencenet εστάλη με πρωτοβουλία συνεργάτη μου και χωρίς έγκρισή μου. Ηταν λάθος. Η λάσπη, όμως των "Μπαλτάκων", δεν μας αγγίζει».

Το θέμα δεν έληξε εκεί. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επανήλθε, ρωτώντας από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Πώς ονομάζεται ο συνεργάτης σας; Τον διώξατε; Τα κείμενά σας τα γράφουν άλλοι ερήμην σας; Πρωτόγνωρα πράγματα!». Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε με δική του δημοσίευση, όπου εξηγούσε ότι «Φρόντισα επίσης, η σχετική ανάρτηση να διαγραφεί από τα δικά μου social media. Οσοι αναζητούν σχέσεις με την ΧΑ, ας ψάξουν στα "ρετιρέ" της ΝΔ».

Ο κ. Μουρούτης συνέχισε, γράφοντας «Μυστακοφόροι Κασιδιάρηδες της "νέας Ελλάδας"», αλλά και «Στείλτε τον Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Στέλνουν ερήμην του άρθρα του σε site των ΝΑΖΙ».

Τι απαντάει η ίδια η Χρυσή Αυγή

Εν τω μεταξύ, μέσα σε αυτό το κλίμα, και η Χρυσή Αυγή εξέφρασε τη δική της άποψη για τον Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοινώνοντας, δια στόματος Ηλία Κασιδιάρη, ότι όσοι οδήγησαν τα στελέχη και τον γραμματέα του κόμματος στη φυλακή δεν θα πάρουν ούτε ένα ψήφο.

«Η Χρυσή Αυγή δεν θεωρεί τους ψηφοφόρους πρόβατα. Έχουν και κρίση και γνώμη», δήλωσε με στόμφο ο Ηλίας Κασιδιάρης για να πάρει αμέσως μετά πίσω αυτά που είπε τονίζοντας ««Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μια ψήφο, αυτοί που μας οδήγησαν στη φυλακή, ή αυτοί που αποτελούν την ουρά του Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ