Ναός του βασιλιά Πτολεμαίου Β' ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ναός του βασιλιά Πτολεμαίου Β' ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο, η οποία διαρκεί συνήθως από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου, η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή στο Γκάμπα Ελ Νουρ στην περιοχή Μπένι Σουέφ, αποκάλυψε τα ερείπια ενός ασβεστολιθικού ναού των Πτολεμαίων.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ, μιλώντας στα τοπικά μέσα τη Δευτέρα, δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος ναός από την εποχή του Πτολεμαίου Β' που έρχεται στο φως στην περιοχή Μπένι Σουέφ.

«Η ανακάλυψη ενός τέτοιου ναού, θα ρίξει περισσότερο φως στην ιστορία της εποχής και του βασιλιά Πτολεμαίου Β, ο οποίος βασίλεψε στη χώρα για 36 χρόνια» δήλωσε ο Ιμπραήμ.

Οι ανασκαφές έχουν φτάσει στο δεύτερο επίπεδο του ναού, το οποίο αποτελείται από πολλά δωμάτια και αίθουσες εν μέρει γεμάτες με άμμο. Μια συλλογή από πήλινα αγγεία και ασβεστολιθικούς ογκόλιθους που φέρουν το διακοσμητικό πλαίσιο του Πτολεμαίου Β ' βρέθηκαν επίσης ανάμεσα στα ερείπια.

Ο Μανσούκ Μπορείκ, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης αρχαιοτήτων της Μέσης Αιγύπτου, δήλωσε ότι οι πρώτες μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στη θεά Ισιδα.

Οι εξωτερικοί τοίχοι της ανατολικής πλευράς του ναού είναι διακοσμημένοι με σκηνές από τον Πτολεμαίο Β' στο πλευρό του θεού του Νείλου, Χάπι.

Ναός του βασιλιά Πτολεμαίου Β' ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ναός του βασιλιά Πτολεμαίου Β' ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ