Η Εθνική Τράπεζα ρίχνει 3 δισ. ευρώ στην εγχώρια αγορά - iefimerida.gr

Η Εθνική Τράπεζα ρίχνει 3 δισ. ευρώ στην εγχώρια αγορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν διπλό στόχο που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, προτίθεται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Οπως σημειώνει και το Vima.gr στόχο είναι να πέσει στην εγχώρια αγορά ρευστό ύψους τριών δις. ευρώ και ταυτόχρονα να γίνει καλύτερη διαχείριση των προβληματικών δανείων του παρελθόντος.

Οπως ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς καλεί τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τους ελεύθερους επαγγελματίες να καταθέσουν ένα καινοτόμο σχέδιο -που να έχει εξωστρεφή προσανατολισμό- για να λάβουν χρηματοδότηση. Είναι φανερή λοιπόν η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει τον τομέα της ανάπτυξης, καθώς αυτά τα 3 δις. ευρώ θα αρχίσουν να διατίθενται από το επόμενο διάστημα, αρκεί να υπάρξει ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους.

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Εθνικής για την τακτοποίηση των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Οι εσωτερικές υπερ-διευθύνσεις διαχείρισης προβληματικών χορηγήσεων που έχουν δημιουργηθεί έχουν «πιάσει δουλειά» με στόχο την εξεύρεση βιώσιμων ρυθμίσεων, όπου αυτό είναι δυνατό, και την αύξηση του βαθμού εισπραξιμότητας, μετά την άρση του προστατευτικού καθεστώτος έναντι των πλειστηριασμών από τις αρχές του 2014.

Σε σχέση με τα νέα stress tests στα οποία συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα, από τη διοίκησή της επισημαίνουν ότι θα αποτελέσει έκπληξη αν χρειαστεί να αντλήσει νέα κεφάλαια, μετά την αύξηση των 2,50 δισ. ευρώ. Διά παν ενδεχόμενο πάντως η τράπεζα θα αναμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προτού προχωρήσει στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, αξίας 1,35 δισ. ευρώ, για τις οποίες άλλωστε δεν θα επιβαρυνθεί με τόκους ως και το 2015.

Είναι χαρακτηριστική η διαβεβαίωση του κ. Τουρκολιά ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου η τράπεζα είναι πλέον θωρακισμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ