Ανοιγμα Τσίπρα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ: Δεν είναι η ώρα της διάσπασης και των εμφυλίων - iefimerida.gr

Ανοιγμα Τσίπρα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ: Δεν είναι η ώρα της διάσπασης και των εμφυλίων

Ανοιγμα Τσίπρα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ: Δεν είναι η ώρα της διάσπασης και των ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη « μάχη» των ευρωεκλογών επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ και από την πόλη της Πάτρας ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον πήχη της αναμέτρησης, τονίζοντας πως «Όσο πιο ισχυρή, καθαρή, σαρωτική, είναι η νίκη, τόσο πιο ισχυρές, καθαρές, σαρωτικές, θα είναι οι προοπτικές να φύγει η συγκυβέρνηση της συμφοράς».Προχωρώντας σε ένα ξεκάθαρο «άνοιγμα» και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ -προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του- και με αφορμή την παρουσία στο δεύτερο γύρο για το δήμο Πάτρας του υποψήφιου του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την «χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη» στήριξή του γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού».

Καρφώνοντας, μάλιστα, την ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία με απόφαση της κεντρικής της επιτροπής κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην ψηφίσουν στη λογική «του μικρότερου κακού», ανέφερε με νόημα ότι αυτοί οι πολίτες που θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ «θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ' αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».

Στροφή και προς τους συντηρητικούς

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ξακαθαρίζοντας πως απευθύνεται «σε όλους τους Έλληνες που είναι αντίθετοι με τα μνημόνια».

«Δεν μιλάει πια ο κομματικός πατριωτισμός», είπε ο κ. Τσίπρας, και τους κάλεσε ότι κι αν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή στην αυτοδιοικητική κάλπη, να επιλέξουν τώρα ανάμεσα «στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά «είτε αυτούς που είχε επιλέξει από την αρχή, είτε αυτούς που έσπευσε χθες να επιλέξει» επικρίνοντας τη στήριξη στο δίδυμο Σγουρού- Καμίνη.

Τέλος, επέμεινε στα περί δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σαμαρά, με τον Βενιζέλο αλλά με την ίδια την Ελλάδα» υπογραμμίζοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: «με τα μνημόνια ή με την εθνική κυριαρχία. Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της».

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, αλλά και στην ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν στοιχειωμένα συνθήματα. Οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ