Ο Ιταλός που εμπνεύστηκε το Google και το «χάρισε» σε φοιτητή του -Πώς γεννήθηκε η ιδέα που έφυγε από τα χέρια του - iefimerida.gr

Ο Ιταλός που εμπνεύστηκε το Google και το «χάρισε» σε φοιτητή του -Πώς γεννήθηκε η ιδέα που έφυγε από τα χέρια του

Ο Ιταλός που εμπνεύστηκε το Google και το «χάρισε» σε φοιτητή του -Πώς γεννήθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά του είναι Massimo Marchiori, αλλά κανείς δεν τον γνωρίζει. Και όμως είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ιδέα του Google. Πρόκειται για έναν Ιταλό, ο οποίος σήμερα ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στη Βενετία και οδηγεί ένα αυτοκίνητο 11 ετών. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Εχει επιλέξει όμως μία ζωή μακριά από τα πλούτη... Ηταν άραγε επιλογή ή ατυχής συγκυρία; Ο Massimo Marchiori κατάφερε να «ανοίξει» τον δρόμο στον Larry Page και να ιδρύσει μαζί με τον φίλο του Sergey Brin την Google.

Ολα ξεκίνησαν πριν από 17 χρόνια όταν ο Massimo Marchiori ως πανεπιστημιακός καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών παρουσίασε τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης που είχε δημιουργήσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε το συνέδριο στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια ήταν και ένας φοιτητής. Ο λόγος για τον Larry Page, ο οποίος μαζί με τον Sergey Brin φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Οταν τελείωσα την παρουσίασή μου, με πλησίασε ένας ευγενέστατος νεαρός λέγοντάς μου ότι την είχε βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» υποστήριξε ο Marchiori σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg.

Ο νεαρός, στον οποίο αναφερόταν ήταν ο Larry Page, ο οποίος αφιέρωσε την υπόλοιπη μέρα του συζητώντας με τον πανεπιστημιακό καθηγητή για το μέλλον του Διαδικτύου. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Marchiori, ολοκληρώνοντας την κουβέντα που είχαν οι δύο άνδρες μεταξύ τους, ο Page του είπε θα θα ήθελε να προχωρήσει την ιδέα του ακόμα πιο πέρα. Και έτσι έγινε.

Ο Marchiori μετά την διάλεξη και αφού επέστρεψε στην Ιταλία όπου δίδασκε στο πανεπιστήμιο της Πάδοβα, ζήτησε από το ίδρυμα 20.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει μία μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δέχθηκε αρνητική απάντηση, καθώς προτίμησαν να δώσουν επιχορηγήσεις για ένα πρόγραμμα γύρω από την ιστορία της μεταλλουργίας στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Larry Page φαίνεται πως στάθηκε πιο τυχερός... Ελαβε την πρώτη του επιταγή, αξίας 100.000 δολαρίων από τον ιδρυτή της Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim. Ετσι, η ιδέα της Google παίρνει σάρκα και οστά. Μία μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, που όπως υποστηρίζει ο Marchiori άλλαξε την ζωή όλων μας.

Παρόλο που το όνομά του δεν κατάφερε συνδυαστεί με την Google, ο Marchiori δηλώνει χαρούμενος που συμμετείχε με τον τρόπο του στην «γέννησή» της.

«Δε με ενδιέφερε και εξακολουθεί να μη με ενδιαφέρει πού μένω. Δώστε μου απλά μια σύνδεση στο διαδίκτυο και, πάνω απ' όλα, χρόνο για να σκέφτομαι» κατέληξε.

Το ιταλικό παράρτημα της εταιρείας, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία του Marchioni.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ