Κρήτη σημαίνει πολιτισμός, παράδοση, παραλίες, τουριστικά καταλύματα άψογης αισθητικής, αλλά και φαγητό. Καλό φαγητό. Από μικρές ταβέρνες σε χωριά, έως γκουρμέ εμπνεύσεις σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων.
Το γερμανικό σάιτ «argophilia.com» που ασχολείται με τον τουρισμό, αξιολογεί έξι ρεστοράν και ταβέρνες της Κρήτης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος και να βουτήξει στις γεύσεις τους.
1. Prima Plora – Ρέθυμνο
Τα προϊόντα έρχονται από τοπικούς παραγωγούς. Βρίσκεται κοντά στη Φορτέτζα, το πασίγνωστο κάστρο και προσφέρει κυρίως ψάρι, αλλά λοιπά κριτικά εδέσματα.
2. Ακρογυάλι – Χανιά
Είναι κλασική ψαροταβέρνα με εκπληκτική θέα. Διόλου τυχαίο ότι είναι από τα πλέον ονομαστά μέρη για φαγητό στα Χανιά. Τρως ό,τι πιάνει ο ψαράς και αναλόγως δημιουργείται το μενού της ημέρας.
3. Ταβέρνα Γουλές – Ρέθυμνο
Ανάμεσα στα βουνά του Ρεθύμνου, αξίζει κανείς να το ανακαλύψει. Σπιτικές συνταγές που φτιάχνουν οι Κρητικές μανάδες, εδώ παίρνουν το χαρακτήρα επίσημου μενού για τους πελάτες. Και εδώ τα προϊόντα έχουν την αυθεντικότητα των ντόπιων παραγωγών.
4. Ρεστοράν Μαριλένα – Ελούντα
Ανατολικά του Ηρακλείου, σε μια περιοχή φημισμένη για τις παραλίες και την τουριστική κίνηση. Το ρεστοράν είναι οικογενειακό. Προσφέρει τόσο κρητική, όσο και κυπριακή κουζίνα και λειτουργεί από τη δεκαετία του '70.
5. Αυλή – Ρέθυμνο
Εδώ η μίξη των γεύσεων αποκτάει χαρακτήρα υψηλής τέχνης. Επιπλέον διαθέτει μια ευρεία γκάμα κρασιών -τι άλλο καλύτερο στην Κρήτη- για κάθε εκλεκτό έδεσμα: από κρέας μέχρι ψάρι.
6. Herb's Garden – Ηράκλειο
Οι θαμώνες του Lato Boutique Hotel το γνωρίζουν πολύ καλά. Ανεπανάληπτη θέα, αλλά και σουζουκάκια, καραμελωμένο κοτόπουλο, αλλά και ντάκος και άψογο σέρβις. Ολα αυτά σε... συσκευασία του ενός. Αξεπέραστο στο είδος του.