Χωρίς χρήματα από τον ΟΠΑΠ το πρωτάθλημα - iefimerida.gr

Χωρίς χρήματα από τον ΟΠΑΠ το πρωτάθλημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ τουλάχιστον για όλο τον πρώτο γύρο αναμένεται να ξεκινήσει η φετεινή Σούπερ Λίγκα το επόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου.

Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της τελευταίας στιγμής που δεν είναι άλλος από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία 7 ποδοσφαιρικές ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Η ΕΕΑ στη συνεδρίασή της αποφάσισε ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, ΟΦΗ, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να εκλπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο, το ΙΚΑ αλλά και σε παίκτες.

Τους δόθηκε μάλιστα τελευταία διορία ώς την Τρίτη έχουν διορία ώστε να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία αλλά και εγγυητική επιταγή τραπέζης με ποσό που θα ισούται με το 10% του προϋπολογισμού τους.

Η απόφαση Γερουλάνου

Στην επόμενη φάση περνά η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της πολιτείας για την απόφαση της ΕΠΟ να μειώσει την ποινή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, εξετάζει μια σειρά μέτρων, και ένα από αυτά είναι και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ.

Μάλιστα, η απόφαση είναι να διακοπεί η χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Το τι θα γίνει μετά, παραμένει άγνωστο. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα υπόλοιπα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, τα οποία θα είναι σκληρά, σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει η Πολιτεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, μέσα από το οποίο θα καθοριστεί και η τιμωρία προς τις ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ