Ο πρωθυπουργός παρουσιάzει αναπτυξιακό σχέδιο με 550.000 θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Ο πρωθυπουργός παρουσιάzει αναπτυξιακό σχέδιο με 550.000 θέσεις εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκδήλωση της Ν.Δ. με θέμα «Ελλάδα: όραμα και Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη στις 19:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει το νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Σκοπός του πρωθυπουργού είναι μέσω του προγράμματος αυτού να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το σχέδιο αφορά στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει ότι θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Ένας ακόμα στόχος που αναμένεται να αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η βελτίωση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι τομείς στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη είναι, η ναυτιλία, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, η ενέργεια, η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναμένεται να μιλήσει και για τον τρόπο που θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, θέτοντας και το δίλημμα της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ