Credit Suisse: Οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα έφεραν ήπια θετικό κλίμα -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε - iefimerida.gr

Credit Suisse: Οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα έφεραν ήπια θετικό κλίμα -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι παγκοίνως γνωστό πως οι αγορές περίμεναν με έκδηλη ανυπομονησία, το πρώτο... crash test στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κι αυτό διότι όπως έχει αναλυθεί πολλάκις από τους αναλυτές, ότι μια ενδεχόμενη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, θα προκαλούσε αντίστοιχους τριγμούς.

Είναι χαρακτηριστικό το σημείωμα το Ελβετών της Credit Suisse που χαρακτηρίζουν το κλίμα «ήπια θετικό». Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής δεν παρουσίασε μεγάλες εκπλήξεις, κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ήπια θετικό για τη χώρα, δεδομένου ότι μειώνει βραχυπρόθεσμα την αβεβαιότητα που είδαμε να διαμορφώνεται το προηγούμενο διάστημα από το ρευστό πολιτικό σκηνικό».

Επιπροσθέτως η ελβετική τράπεζα αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πήγε σχετικά καλά στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά δεν είναι σαφές αν μπορεί να σημειώσει σημαντικά κέρδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Συμπληρώνει μάλιστα πως στις μεγάλες περιφέρειες της επαρχίας και στους δήμους επικράτησαν υποψήφιοι που στηρίζονται ή προέρχονται από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σαφώς, τώρα τα βλέμματα των αναλυτών και των ανθρώπων της αγοράς στρέφονται στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής. Από εκεί θα εξαχθούν και τα σημαντικά συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα ή μη του κυβερνητικού συνασπισμού. Οι ειδικοί των αγορών επισημαίνουν πως αν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, τότε υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Επιπλέον, σε αυτή την εξίσωση, φαίνεται πως παράγοντας αστάθειας είναι το ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμηση-σχόλιο για τις εκλογές έκανε και η Eurobank Χρηματιστηριακή γράφοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλή επίδοση στην Αθήνα, αλλά απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει πλήρως την κοινωνική δυσαρέσκεια, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι επικεφαλής στην πλειονότητα των περιφερειών.

Η δε Πειραιώς Χρηματιστηριακή αναφέρει: «Αναμένουμε να συνεχιστεί η νευρικότητα ως τις ευρωεκλογές της Κυριακής», ενώ διαχειριστές κεφαλαίων εκτίμησαν ότι οι αγορές θα επανεξετάσουν την κατάσταση της Ελλάδας όταν οι ευρωεκλογές τελειώσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ