Ο Βαλβέρδε σε σταυροδρόμι. Ο Ολυμπιακός; - iefimerida.gr

Ο Βαλβέρδε σε σταυροδρόμι. Ο Ολυμπιακός;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά ακούγονται, ακόμα περισσότερα γράφονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, ωστόσο, στη συγκέκριμενη περίπτωση ισχύει κατά παράφραση, το …αμάρτημα του πατρός.

Ποια είναι η αμαρτία του Ερνέστο; Η αγάπη του για την οικογένειά του και ειδικά για το γιο του που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής και δυσλεξίας και χρειάζεται ειδικό σχολείο και εξειδικευμένους καθηγητές προκειμένου να τα αντιμετωπίσει. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που καθιστά διστακτικό τον ισπανό προπονητή στο να πει το πολυπόθητο ναι για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, ο Βαλβέρδε γνωρίζει πως είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής τα τελευταία χρόνια για την ομάδα του λιμανιού. Αυτό, όσο και αν ακουστεί παράξενο, κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόφασή του να φύγει. Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ιδιοσυγκρασία του βάσκου, ο εγωισμός του, σε περίπτωση αποτυχίας του σε αυτό το πέρασμά του, δεν θα τον άφηνε να πάρει ελαφρά τη καρδία την απόφαση να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως το τωρινό διαζύγιο Βαλβέρδε και Ολυμπιακού δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που έλαβε πριν 2 χρόνια. Τότε ήταν ο εγωισμός του Σωκράτη Κόκκαλη που είχε πληγωθεί βάναυσα και διευκόλυνε τον Βαλβέρδε να αποφασίσει πιο εύκολα την επιστροφή του στην Ισπανία για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ. Η πίστωση χρόνου προκειμένου να δώσει την τελική του απάντηση ενόχλησε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν πείστηκε ούτε από τα συνθήματα του κόσμου, ούτε και από τις εκκλήσεις των ποδοσφαιριστών. Και ας είχε αυτή η εξέλιξη τραγικές συνέπειες για την ομάδα.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόκληση για τον Βαλβέρδε. Η απάντηση είναι διττή. Η γοητεία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ασφαλώς και δεν αφήνει ασυγκίνητο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ωστόσο, επειδή είναι έξυπνος και παρατηρητικός άνθρωπος, γνωρίζει πολύ καλά πως στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα, αρκετοί θα είναι οι καλοθελητές που θα ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι. Και αυτό τον καθιστά διστακτικό.

Το καθησυχαστικό πάντως για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης γνώριζε από πέρυσι το καλοκαίρι για τους «δαίμονες» του Βαλβέρδε. Και αν και προσπάθησε να τον στηρίξει, προτείνοντάς του ακόμα και να αναλάβει τα έξοδα εκπαίδευσης για το γιο του και μετακίνησης της οικογένειας στην Ελλάδα, δεν τα κατάφερε. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως το συμβόλαιο του Βάσκου ήταν για 1+1 χρόνο και όχι διετές κλειστό.

Τώρα, ο μεγαλομέτοχος του πρωταθλητή Ελλάδος δείχνει χαλαρός και δε φαίνεται να ανησυχεί για το μέλλον της ομάδας. Είτε με Βαλβέρδε, είτε με κάποιον άλλον προπονητή εγνωσμένης αξίας, θα καταφέρει να κρατήσει τον Ολυμπιακό στη θέση που πιστεύει ότι του αξίζει.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι και αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Προπονητής με παραστάσεις μεγάλων αγώνων, ισπανός και με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αποτελεί για κάποιους ιδανικό αντικαταστάτη του Βαλβέρδε. Φαίνεται ότι το προσωνύμιο «looser» που τον συνοδεύει λόγω των αποτυχιών των ομάδων τους σε κρίσιμα παιχνίδια δεν τους ενοχλεί…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ