Γιατί ο Θεοδωράκης στρέφεται στις περιοχές που ψηφίζουν ΧΑ - iefimerida.gr

Γιατί ο Θεοδωράκης στρέφεται στις περιοχές που ψηφίζουν ΧΑ

Γιατί ο Θεοδωράκης στρέφεται στις περιοχές που ψηφίζουν ΧΑ: Να καταλάβουν ότι με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή προς τις περιοχές στις οποίες καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε πως κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οπως εξήγησε, θέλει να βρει απαντήσεις στο φαινόμενο που παρατηρείται με την άνοδο του κόμματος που χαρακτήρισε ως «φάντασμα του παρελθόντος».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι με την ψήφο δεν παίζουμε. Θα ήταν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα αν αυτή η χώρα, αυτή τη στιγμή, βγάλει από την κάλπη των ευρωεκλογών ενισχυμένη μία παράταξη βίας, που επαναφέρει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι πολίτες ότι δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη και στα παιδιά μας», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το πρόγραμμά του και πλέον αρχίζει περιοδεία σε αυτές τις περιοχές όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά της ΧΑ, προκειμένου να καταλάβει γιατί αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν αποκλεισμένοι από το σύστημα και σπρώχνονται σε αυτές τις ακραίες λύσεις, όπως είπε. «Ελπίζω να βρω κάποιες απαντήσεις και σαν πολίτης και σαν πολιτικός», τόνισε και πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι τρίτο κόμμα το Ποτάμι την επόμενη Κυριακή.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από μία δημοτική ή περιφερειακή μάχη, καθώς το μήνυμα δεν είναι ευθύγραμμο, ενώ τάχθηκε κατά των κομματικών εκλογών και ζήτησε αυστηρά ψήφο για τις ευρωεκλογές. «Είναι αστείο να θέτει κάποιος τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης από το αποτέλεσμα στην περιφέρεια, στο δήμο ή τις ευρωεκλογές. Αυτό είναι μόνο ελληνική εφεύρεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κάλεσε τους νέους να πάνε να ψηφίσουν, αναφέροντας ότι τον φοβίζει η αποχή την επόμενη Κυριακή. «Αν το Ποτάμι βγει νικητής οι νέοι θα πάρουν μπροστά, θα γίνει η συνωμοσία του καλού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις, εξηγώντας ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η αποδοχή του κόσμου που εισπράττει από την φευγαλέα φωτογραφία των γκάλοπ. Μιλώντας για συνεργασίες, επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει δεκανίκι του κ. Σαμαρά ή της οποιασδήποτε κυβέρνησης, αλλά η συνεργασία θα κριθεί στη βάση των 20 προτάσεών του και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ