Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολιτική αστάθεια - iefimerida.gr

Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολιτική αστάθεια

Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκρυθμη η κατάσταση στην Τρίπολη της Λιβύης με συγκρούσεις, νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μία ημέρα μετά την επίθεση παραστρατιωτικής δύναμης στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ενοπλοι επετέθησαν κατά του λιβυκού κοινοβουλίου, εισέβαλαν στα γραφεία βουλευτών και στη συνέχεια πυρπόλησαν το κτίριο. Το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ένοπλοι έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στην έδρα του κοινοβουλίου. Στην επίθεση στο Κοινοβούλιο σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 50.

Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολιτική αστάθεια | iefimerida.gr 0

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι διατηρεί τον έλεγχο, παρά τη σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν στη χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εκπρόσωπος του Χάλιφα Χαφτάρ, στρατηγού εν αποστρατεία ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, και σήμερα μάχεται ισλαμιστικές ομάδες πρώην ανταρτών.

Εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών κάλεσε να παραδώσει το Κοινοβούλιο την εξουσία σε ένα όργανο που θα είναι επιφορτισμένο με την αναθεώρηση του Συντάγματος.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Λιβύης, καταδίκασε την επίθεση και αγνόησε την απαίτηση της οργάνωσης του Χαφτάρ.

Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολιτική αστάθεια | iefimerida.gr 1

Συγκρούσεις, στο μεταξύ, ξέσπασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου άγνωστοι εκτόξευσαν πυραύλους Grad στο αεροδρόμιο Benina, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του στρατού και πηγών ασφαλείας. Την Παρασκευή μάχες είχαν ξεσπάσει σε δύο ακόμα περιοχές στη Βεγγάζη όπου ένας απόστρατος στρατηγός εξαπέλυσε επίθεση κατά «τρομοκρατικών ομάδων», όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος.

Ενταση στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Κοινοβούλιο - Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολιτική αστάθεια | iefimerida.gr 2

Το BBC πάντως, επικαλούμενο δηλώσεις ξένων ανταποκριτών, εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει επανακτήσει στα αλήθεια τον έλεγχο του κοινοβουλίου και της όλης καταστασης. «Η χώρα είναι ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί», σχολιάζει ο Ταουφίκ Μπρέικ από το Κόμμα «Συμμαχία Εθνικών Δυνάμεων». «Δεν υπάρχει κανονική βουλή εδώ στη Βουλή», συνεχίζει. «Ούτε κανονική κυβέρνηση υπάρχει. Οι παραστρατιωτικοί είναι παντού».

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ