Προς ακύρωση η συμφωνία για τις εγγυήσεις στους Φινλανδούς - iefimerida.gr

Προς ακύρωση η συμφωνία για τις εγγυήσεις στους Φινλανδούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η μόνη λύση είναι να ακυρώσουμε τη συμφωνία με τους Φινλανδούς..." Με τη φράση αυτή υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας περιέγραφε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα μετά τις απαιτήσεις των Αυστριακών, των Ολλανδών, των Εσθονών και των Σλοβάκων, να λάβουν εγγυήσεις σε μετρητά ισόποσες με το δάνειο που θα κληθούν να δώσουν στη χώρα μας. Δηλαδή, αν συνολικά οι χώρες αυτές μας δανείσουν περίπου 11 δισ. ευρώ εμείς θα πρέπει να τους καταβάλουμε το ίδιο ποσό σε μετρητά γεγονός που καθιστά μια τέτοια συμφωνία προφανώς ασύμφορη και ανευ ουσίας.

"Να φύγουν οι Φινλανδοί από το σχήμα για να αποφύγουμε όλους τους άλλους που ακολουθούν" προσθέτει άλλος κυβερνητικός παράγοντας του οικονομικού κύκλου. Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προχώρησε εξ αρχής σε μια τέτοια συμφωνία με όρους που ήταν εξόφθαλμα "προκλητικοί" η απάντηση του ίδιου παράγοντα ήταν πως "δεν μπορείς προκαταβολικά να πεις δε θέλω τα χρήματα σου από μια χώρα που προτίθεται να σε βοηθήσει. Δεδομένου όμως του ντόμινο που ακολούθησε είναι μονόδρομος να ακυρωθεί η συμφωνία". Προέβλεψε μάλιστα ότι εφόσον γίνει αυτό η συμφωνίες της 21ης Ιουλίου θα περάσουν από τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ