Ολοταχώς για το 4,5% η ύφεση και φόβοι για νέα μέτρα από την τρόικα - iefimerida.gr

Ολοταχώς για το 4,5% η ύφεση και φόβοι για νέα μέτρα από την τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέγεθος της ύφεσης αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά της κυβέρνησης. Λίγες ώρες μετά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που θεωρούσε αισιόδοξη την πρόβλεψη για ύφεση 3,8%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέουσε δραματικούς τόνους, άφηνε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση μη αποκλείοντας ύφεση ακόμη και στο 4,5%!

Μάλιστα έγινε και ειδική συζήτηση για το κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Αν αυτό επαληθευτεί, τότε το Μεσοπρόθεσμο «πάει περίπατο» αφού έχει στηριχθεί στην πρόβλεψη του 3,8% - κάτι που οδηγήσει μαθηματικά σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Πρακτικά ένα τέτοιο σενάριο θα αποτυπώνει επίσης ακόμη μεγαλύτερη από την ήδη τεράστια, αύξηση της ανεργίας, κατάρρευση ταμείων λόγω αδυναμίας εσόδων κ.ο.κ.

Πολιτικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης και σε εκλογές. «Η ύφεση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη» επιβεβαίωνε κυβερνητική πηγή τις δυσοίωνες προβλέψεις και έσπευσε να προσθέσει: «Το θέμα πλέον έγκειται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αν ζητήσουν περισσότερα μέτρα, θα πρέπει να βρουν και κάποιον να τα εφαρμόσει...».

Είναι προφανές ότι στο πρωθυπουργικό και οικονομικό επιτελείο έχουν πλήρη συνείδηση ότι στην κοινωνία δεν υπάρχει περιθώριο αντοχής, επιπλέον δυσβάστακτων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ