Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές: Το μεγαλύτερο τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές: Το μεγαλύτερο τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές: Το μεγαλύτερο τεστ για τον Αντώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία, στην πλειοψηφία τους το αντιλαμβάνονται ως το μεγαλύτερο εκλογικό τεστ για τον Ελληνα πρωθυπουργό.Μεγάλα μέσα εκτιμούν ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών περιέχει υψηλό πολιτικό ρίσκο, ωστόσο, δεν βλέπουν άμεσα εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Εκείνο, όμως, που διαπιστώνουν είναι πως τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής μπορούν να επηρεάσουν την ψήφο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Το πρακτορείο Reuters σε εκτενές αφιέρωμά του αναφέρει ότι οι εκλογές σηματοδοτούν το πρώτο εκλογικό τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά ενώ τονίζουν ότι υπάρχει ένα αίσθημα αμφισβήτησης προς τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό. Εμμένει, ακόμη, στην απειλή της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι καρπώνεται οφέλη από τους τριγμούς στην κυβέρνηση.

«Οι Ελληνες πηγαίνουν σήμερα στις κάλπες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που είναι το πρώτο εκλογικό τεστ για τον πρωθυπουργό έπειτα από δύο χρόνια στην εξουσία. Οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται στην χώρα μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές πραγματοποιούνται την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχει αίσθημα αμφισβήτησης προς τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος διασταυρώνει τα ξίφη του με τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής που δείχνουν να καρπώνονται οφέλη» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Η γαλλική Le Monde, από την πλευρά της, τονίζει ότι «η Ελλάδα άρχισε να ψηφίζει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, οι οποίες αποτελούν τεστ για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Δεξιάς του Αντ. Σαμαρά και των Σοσιαλιστών απέναντι στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου».

«Το παιχνίδι θα παιχθεί ανάμεσα στο κόμμα του Ελληνα πρωθυπουργού και εκείνο του Αλέξη Τσίπρα» προσθέτει η εφημερίδα και συνεχίζει «Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μια χώρα που έχει γονατίσει εδώ και έξι χρόνια από την ύφεση και την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας και με την ανεργία να βρίσκεται πάνω από το 26%».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Wall Street Journal η οποία χαρακτηρίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές «τεστ κυβερνητικής πολιτικής».

«Μια αποδοκιμασία στις κάλπες θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που χρειάστηκε να επιβάλλει», προσθέτει η εφημερίδα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ