Τον εκλεκτό του Ρουσόπουλου θέλει να βάλει ο Μόσιαλος στην ΕΡΤ - iefimerida.gr

Τον εκλεκτό του Ρουσόπουλου θέλει να βάλει ο Μόσιαλος στην ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον φίλο και συνοδοιπόρο του από την εποχή του ΚΚΕ εσ. Κώστα Σπυρόπουλο θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να τοποθετήσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Η επιλογή αυτή, για την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Λάμπη Ταγματάρχη, προκαλεί ήδη αντιδράσεις μεταξύ στελεχών της ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί κατεπανάληψη στο παρελθόν με τον Κώστα Σπυρόπουλου και δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν έναν τρόπο συνεννόησης μαζί του. Λέγεται μάλιστα ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ τον θεωρούν κόκκινο πανι και είναι περίπου βέβαιο ότι θα αντιδράσουν.

Ο δημοσιογράφος που ξεκίνησε την καριέρα του από την Αυγή στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πέρασε διαδοχικά από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά μαγαζιά της χώρας, από τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις διέκοψε τη συνεργασία του με άδοξο τρόπο.

Συνολικά έχει θητεύει στο Mega, στον ΑΝΤ1, στον Σκάι, στον 9.84, στην ΕΡΤ, στο Τεμπο του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη και αλλού. Σε ορισμένα από τα μαγαζιά που εργάστηκε συνέδεσε την παρουσία του με μαζικές εκκαθαρίσεις.

Παρά την αριστερή του καταγωγή δεν είχε ποτέ πρόβλημα, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, να μεταλλάσσεται πολιτικά. Ενώ υπήρξε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του ΠΑΣΟΚ την περίοδο του «βρώμικου 89», στη συνέχεια -όταν το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεψε στην εξουσία- συνεργάστηκε αρμονικά μαζί του και τοποθετήθηκε σε καίρια πόστα στην κρατική τηλεόραση. Επί παντοδυναμίας του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ και υπήρξε άμεσος συνεργάτης του Χρήστου Παναγόπουλου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Σκαι του Γιάννη Αλαφούζου απ' όπου απομακρύνθηκε πρόσφατα.

Η προοπτική και μόνο της τοποθέτησής του στην ΕΡΤ- από τον κ. Μόσιαλο- προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ