Ακριβώς όπως τα ανθρώπινα όντα, έτσι και οι μηχανές φθείρονται και παύουν να είναι χρήσιμες. Πού πάνε όμως τα μηχανήματα και τα άλλα άψυχα αντικείμενα όταν πεθαίνουν;
Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές περιοχές που προορίζονται (επίσημα ή ανεπίσημα) για νεκροταφεία αεροπλάνων, δεξαμενόπλοιων, νέον πινακίδων και άλλων τεράστιων αντικειμένων.
Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα πιο συναρπαστικά νεκροταφεία αντικειμένων στον κόσμο.
Νεκροταφείο αεροπλάνων - Τούσκον, Αριζόνα
Ενας χώρος 2.600 στρεμμάτων, η αεροπορική βάση Davis-Montham στο Τούσκον προορίζεται για νεκροταφείο αεροσκαφών, επίσημα γνωστή ως η 309η Συντήρηση και Ανάπλαση του Αεροπορικού Ομίλου, αλλά γενικά ονομάζεται «The Boneyard». Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ άρχισε να εγκαταλείπει αεροπλάνα εδώ λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και σήμερα είναι γεμάτο με σχεδόν 4.000 αεροσκάφη και 7.000 μηχανές που κάποτε χρησιμοποιούνταν από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό, το Ναυτικό και άλλους κλάδους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το δυστοπικό σκηνικό αποτελεί επίσης ένα δημοφιλές μέρος για ταινίες, αφού εκεί γυρίστηκαν και σκηνές από το Supeman Man of Steel το 2013.
Νεκροταφείο πλοίων - Κόλπος Νουαντχίμπου, Μαυριτανία
Πάνω από 300 πολεμικά πλοία, φορτηγά πλοία, μηχανότρατες και άλλα σκάφη σιγά-σιγά σκουριάζουν στον Κόλπο του Νουαντχίμπου στη Μαυριτανία, δίπλα σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο φτωχές πόλεις της Βόρειας Αφρικής. Η φτώχεια και η διαφθορά οδήγησε τους τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν τα στραβά μάτια στους πλοιοκτήτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σκάφη τους στο λιμάνι αντί να πληρώνουν για τη σωστή ανακύκλωση τους. Το νεκροταφείο πλοίων έχει ένα όφελος για την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι πολλά από τα πλοία έχουν δημιουργήσει τεχνητούς ύφαλους με ψάρια και άλλα πλάσματα.
Νεκροταφείο Σοβιετικών Τανκ - Καμπούλ, Αφγανιστάν
Υπολείμματα από τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1970 και του 1980 εξακολουθούν να παραμένουν σε μια βιομηχανική περιοχή στα περίχωρα της Καμπούλ και οι σκελετοί τους παραμένουν ως απόδειξη για τον παρατεταμένη πόλεμο, τον οποίο ορισμένοι αποκαλούν «Βιετνάμ της Σοβιετικής Ένωσης». Τα νεκροταφεία τανκ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο: υπάρχουν παραδείγματα στην Κροατία, την Ινδία, το Πακιστάν, το Κουβέιτ, την Ουκρανία, την Ερυθραία και άλλες περιοχές, όπου οι εισβολείς έφευγαν βιαστικά.
Στούντιο Τσινετσιτά - Ρώμη, Ιταλία
Τα στούντιο της Cinecittà, που βρίσκεται λίγο έξω από τη Ρώμη, ιδρύθηκε από τον Μπενίτο Μουσολίνι το 1937 για την προώθηση των φασιστικών ιδανικών μέσα από το σινεμά. Ευτυχώς, το πείραμα δεν κράτησε πολύ, και τα στούντιο αναδιαμορφώθηκαν και έβγαλαν ένα ρεύμα από ιταλικά και διεθνή κλασικά έργα στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Σήμερα τα στούντιο χρησιμοποιούνται ελάχιστα και η περιοχή έχει γίνει γνωστή ως ένα νεκροταφείο για υλικά ταινιών. Ο χώρος είναι γεμάτος με κομμάτια από ταινίες τόσο παλιές όσο τα Ben Hur και τα κλασικά του Fellini (La Dolce Vita και Satyricon) αλλά και νεότερες όπως οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης και το Rome του HBO, δημιουργώντας απόκοσμες αντιπαραθέσεις.
εξαιρετικά μεγάλα αντικείμενα. Το μόλις δύο στρεμμάτων νεκροταφείο Neon πινακίδων στο Λας Βέγκας είναι γεμάτο με πάνω από 150 ταμπέλες από το παρελθόν παρέχοντας μια συναρπαστική επισκόπηση των αλλαγών στο σχεδιασμό και την τεχνολογία Νεκροταφείο πινακίδων - Λας Βέγκας, Νεβάδα
Δεν είναι όλα τα νεκροταφεία αντικειμένων για