CNBC: Διπλές εκλογές, διπλός κίνδυνος για την Ελλάδα - iefimerida.gr

CNBC: Διπλές εκλογές, διπλός κίνδυνος για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι εκλογές γα την ανάδειξη των ευρωβουλευτών έχουν καθαρά εξωστρεφές μήνυμα, για τους Ελληνες λειτουργούν ως πρόκριμα εθνικών εκλογών. Απίο τη στιγμή, δε, που υπάρχει και συνδυασμός με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κίνδυνος της αστάθειας διπλασιάζεται.

Με κεντρικό του άρθρο το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναλύει την κατάσταση στη χώρα μας, λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Θέτει εξ αρχής τον πυρήνα του ζητήματος που είναι η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση που τα ποσοστά της κυβερνητικής συμμαχίας μειονεκτήσουν σε σχέση με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει η οικονομολόγος Ελενα Παναρίτη στο CNBC: «Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τα πάνε καλά στις Ευρωεκλογές, τότε η πιθανότητα πρόωρων εκλογών ανεβαίνει. Αμέσως θα αμφισβητηθεί το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης».

Οπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η οικονομία στην Ελλάδα θα είναι το επίκεντρο των προεκλογικών συζητήσεων. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, τα προβλήματα από τις πολιτικές λιτότητας εξακολουθούν να «χτυπούν» μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Παράλληλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα κενό χρηματοδότησης με την Ελλάδα ύψους 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαίου του επόμενου έτους, ενώ το ΔΝΤ δηλώνει ευθαρσώς πως η πολιτική σταθερότητα είναι κλειδί για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Εντύπωση κάνει στο αμερικανικό δίκτυο και ο αριθμός των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές (περίπου 40.000 άνθρωποι ζητούν τη ψήφο των συμπολιτών τους), θεωρώντας πως αυτό είναι ένα φαινόμενο που... βγαίνει από τα χρόνια της κρίσης. Οι παραδοσιακοί πολιτικοί μένουν στη γωνία και νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να βγουν μπροστά και να εμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ