EU Business: Με θυμωμένο κεφάλι πηγαίνουν οι Ελληνες στις Ευρωεκλογές - iefimerida.gr

EU Business: Με θυμωμένο κεφάλι πηγαίνουν οι Ελληνες στις Ευρωεκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτό το... ψυχολογικό συμπέρασμα καταλήγει, με άρθρο του, το EU Business, θεωρώντας πως έτσι θα πριμοδοτηθούν εκείνα τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον της λιτότητας. Οπως λέει ο Δημήτρης, ένας 42χρονος ταξιτζής (μάλιστα, δήλωσε ευθαρσώς πως θα ψηφίσει ΚΚΕ) στον συντάκτη του άρθρου: «Η Ευρώπη δεν έχει καμία ιδέα για το τι συμβαίνει εδώ, αυτή την καταστροφή, με τα παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα και άστεγοι άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια».

Το άρθρο αναλύει το πολιτικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση κατέστρεψε τη δύναμη των δύο κομμάτων που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα για τα τελευταία 40 χρόνια : οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και οι συντηρητικοί της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απαρτίζουν τον εξασθενημένο, κυβερνητικό συνασπισμό.

Αντ 'αυτού , οι ψηφοφόροι έχουν στραφεί στα κόμματα που τάσσονται κατά της λιτότητας , κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έχει δεσμευθεί να καταργήσει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας που εγκρίθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μιλάει και ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Ακόμα και η δυναμική εικόνα των δημοσκοπήσεων αποτυπώνει αυτή την τάση των Ελλήνων ψηφοφόρων, με τον γνωστό πολιτικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο να σημειώνει: «Οι Ευρωπαϊκές εκλογές χρησιμεύουν κυρίως για να σταλεί ένα εθνικό μήνυμα και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Πάνω από το 70 τοις εκατό των Ελλήνων επιθυμούν να κρατήσουν το ευρώ. Όμως η περιφρόνηση προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι κοντά στο 80 τοις εκατό».

Στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό, η 31χρονη Μαρία, δασκάλα στο επάγγελμα, απαντάει ως εξής: «αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν έχει υποταχθεί».

Αυτή τη στιγμή, πάντως, σημειώνεται στο άρθρο η Ελλάδα δείχνει να στρίβει στη γωνία και να βγαίνει από μια βαθιά ύφεση και από τα χρόνια της συρρίκνωσης. Οπως δηλώνει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο Γαλλικό Πρακτορείο «τώρα η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει μέτρα ανάπτυξης».

Για τον 35χρονο Κωνσταντίνο, διευθυντή ναυτιλιακής εταιρείας, «οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας είναι αγάπης και μίσους. Είναι όπως νιώθεις για το αφεντικό σου. Σε βοηθάει να ζήσεις, αλλά πάντα το απεχθάνεσαι».

Από την άλλη ο 39χρονος Οδυσσέας, τραπεζικός υπάλληλος, συμπληρώνει: «Πίστευα στην Ευρώπη, αλλά ο μισθός μου μειώθηκε κατά 40%. Την περίοδο της κρίσης δεν υπήρξε αλληλεγγύη, αλλά μόνο κριτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Aλέξης Τσίπρας ευρωεκλογές 2014 EU Business
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ