«Ετσι πεθαίνουν οι μετανάστες στη Λαμπεντούζα»: Σκληρό βίντεο με δεκάδες νεκρούς παγιδευμένους στον πυθμένα της θάλασσας - iefimerida.gr

«Ετσι πεθαίνουν οι μετανάστες στη Λαμπεντούζα»: Σκληρό βίντεο με δεκάδες νεκρούς παγιδευμένους στον πυθμένα της θάλασσας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζει το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Repubblica στο οποίο δείχνει την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο, όπου εκατοντάδες μετανάστες χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρώπη φαίνεται να προσποιείται πως δεν βλέπει τις φρικτές εικόνες με τα παγιδευμένα πτώματα στον πυθμένα της θάλασσας. Εικόνες που δυστυχώς, τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στη Μεσόγειο.

Οι λήψεις του συγκεκριμένου βίντεο έγιναν από τους δύτες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την ανάσυρση των θυμάτων από τη μεγαλύτερη τραγωδία στη Λαμπεντούζα. Οταν στις 3 Οκτωβρίου του 2013 το πλοίο στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες από την Ερυθραία, τη Σομαλία και τη Γκανά αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 366 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 41 παιδιά. Πάνω από 150 άτομα διεσώθηκαν, ενώ η τύχη 20 μεταναστών ακόμη αγνοείται.

Οπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, το εισιτήριο για την... τραγωδία ήταν 3.000 δολάρια για τον καθένα.

Δείτε το σκληρό βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ