Στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν σήμερα ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν σήμερα ο Τσίπρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της EBU θα διεξαχθεί το debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί ένα ζήτημα για τη γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το debate, τελικά επιλύθηκε, αφού αποφασίστηκε η συμμετοχή μεταφραστών. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει τελικά στα γαλλικά και οι Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες), ο Γκι Φέρχοφσταντ (Φιλελεύθεροι) και η Σκα Κέλερ (Πράσινοι) στα αγγλικά. Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται στα αγγλικά.

Το debate μεταξύ των υποψηφίων θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάδοση σε 23 γλώσσες και οι θεματικές ενότητες των ερωτήσεων θα είναι:

  • οικονομική κρίση,
  • Ευρώπη και άλλα θέματα πολιτικής,
  • κοινωνίας και περιβάλλοντος.

Ο κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά στην αρχική του τοποθέτηση για να εκθέσει τις απόψεις του, ενώ θα έχει περιθώριο 1 λεπτού για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που θα του υποβληθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ