Τσίπρας: Ποτέ δεν είπαμε ότι κρατάμε το μαγικό ραβδί -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πατέντα της παροχολογίας - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ποτέ δεν είπαμε ότι κρατάμε το μαγικό ραβδί -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πατέντα της παροχολογίας

Τσίπρας: Ποτέ δεν είπαμε ότι κρατάμε το μαγικό ραβδί -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λίγα εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες.Με επίκεντρο τις πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί εσωτερικού δανεισμού, ξεκαθάρισε πως «Δεν είναι στα σχέδιά μας να καταφύγουμε σε αναγκαστικό δανεισμό», προσθέτοντας ότι είναι θράσος αυτοί οι οποίοι έχουν λεηλατήσει την ελληνική κοινωνία να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το επικοινωνιακό επιτελείο ακολουθεί τακτική Ιουνίου '12, με διαστρέβλωση. Ο κ. Γλέζος ξεπερνάει τα κομματικά όρια και δεν θα μπορούσε κανείς να του ζητά να μην διατυπώνει την πολιτική του σκέψη», είπε, και υπενθύμισε ότι πριν δύο χρόνια έλεγαν «Μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ», ήρθε όμως ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας και έβαλε φόρους και πήρε και τις δουλειές.

Σχολιάζοντας δε, τις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η επαναφορά του κατώτατου μιθσού ισχύει για όσους παίρνουν τον κατώτατο» και σχολίασε για την κυβέρνηση ότι «έκαναν μία νέα κοπτοραπτική». Ποτέ δεν είπαμε ότι κρατάμε μαγικό ραβδί, γιατί 4 χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να μπορέσει κανείς να τα ξαναφτιάξει όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο σχεδιασμός μας είναι να σταματήσουμε τη λιτότητα.

Αναφορικά δε με τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για πανσπερμία απόψεων ξεκαθάρισε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατι με κατηγορούν. Για το «λεφτά υπάρχουν» ή για το ότι έχω κρυφή ατζέντα να υλοποιήσω το μνημόνιο;». «Ξέρω ότι θα κριθώ με αυστηρό τρόπο και ότι την πατέντα της παροχολογίας την έχουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν έκανα Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, εμείς λέμε ότι η λιτότητα έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε αδιέξοδο».

«Περιμένω απαντήσεις για το τι έγινε στις Κάννες»

«Η κ. Μέρκελ μόλις έμαθε ότι ο ΓΑΠ ετοίμαζε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, έβαλε τα κλάματα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το δημοσίευμα των FT δεν έχει διαψευστεί, ούτε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο ίδιος επανέφερε το δημοψήφισμα -για τη δανειακή σύμβαση- και σε ότι αφορά τα σενάρια εξόδου από το ευρώ προειδοποίησε ότι «καθόμαστε όλοι στο ίδιο κλαδί και όποιος το πριονίσει θα πέσουμε όλοι μαζί». « Η κ. Μέρκελ φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία. Ζητούσε υπογραφές, έφτιαξε το προξενιό Σαμαρά-Βενιζέλου, βάλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους είπε», τονίζοντας ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρει την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος στην Ευρώπη.

«Δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι «Ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για τη ζωή μας».«Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν έχει παταχθεί. Αντιθέτως, οι ισχυρές οικογένειες του πλούτου καθορίζουν τα πράγματα στη χώρα και το πολιτικό προσωπικό παραμένει το ίδιο, υπενθύμισε και πρόσθεσε ότι «Αυτό το γερασμένο πολιτικό σκηνικό δε μπορεί να δώσει παρά μόνο νέα λιτότητα, νέα αδικία και καταστροφή για τον τόπο».

«Εχουμε σοσιαλιστικό όραμα»

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει με τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο είπε πως « θα πρέπει να μπει ξανά σε κίνηση η Ελληνική Οικονομία» και μίλησε για το σοσιαλιστικό όραμα του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πηγαίνει σε όλες τις χώρες και τον ρωτούν «πως είναι δυνατόν να μην έχετε διαπραγματευτεί», επικαλούμενος παράλληλα την έκθεση του ΔΝΤ, το καταστροφικό PSI που προηγήθηκε.

Εάν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, θα καταστρεφόταν το ευρώ.

«Ας έρθει και ο Σαμαράς σε ένα ντιμπέιτ»

Δεν πήγα σε ένα ντιμπέιτ, διότι ο προεκλογικός μου χρόνος είναι ιδιαίτερα βαρύς, εξήγησε ο κ. Τσίπρας (για την απουσία του στο Μάαστριχτ) και θύμισε ότι ο κ. Σαμαράς κλείνετε σε αίθουσες με 50 άτομα. «Δεν έχει έρθει ούτε μία φορά στην ώρα του πρωθυπουργού. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι. Καταλαβαίνει ότι ο κόσμος τον θεωρεί κλασικό εκπρόσωπο της Ελλάδας του χθες». Σφυροκοπώντας δε, τον πρωθυπουργό δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζοντας ότι τώρα έρχεται και παριστάνει το καινούργιο.

«Το Νέα Ελλάδα ήταν σύνθημα της Αριστεράς»

«Εμείς θέτουμε το δίλημμα: ποιο είναι το νέο, ποιο είναι το παλιό;» είπε, και ξεκαθάρισε αλλά είναι να οικοδομήσουμε μια Νέα Ελλάδα δεν μπορεί να τη φτιάξει το παλιό προσωπικό. Θύμισε δε, πως το σύνθημα της «Νέας Ελλάδας» ήταν σύνθημα της Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει με το λαό. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι «Θα είμαστε αυτοδύναμοι διότι η συγκυρία το έφερε να είμαστε εμείς αυτοί που θα σταματήσουμε την καταστροφή» και αναφορικά με τα εκλογικά σενάρια είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και ότι το πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει ριζικά.

Τι είπε για τον πήχη της Ευρωκάλπης

«Η ευρωκάλπη θα βγάλει αποτέλεσμα που θα διαψεύσει πάρα πολλούς» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και αναφορικά με τα ποσοστά νίκης είπε ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ τόσο πιο κοντά θα είναι οι εξελίξεις λύτρωσης και αλλαγής». «Θα προκαλέσουμε τις εξελίξεις εάν η διαφορά μας είναι μεγάλη», είπε και κατήγγειλε ότι οι κυβερνήσεις δεν κρατιούνται μόνο με τη στήριξη του ξένου παράγοντα και της διαπλοκής.

Επίθεση σε Βενιζέλο: Δεν ξεκολλάει από την καρέκλα του

«Η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι κ. Βενιζέλος δεν θα ξεκολλάει από την καρέκλα του. Τον ενδιαφέρει η προσωπική του σταδιοδρομία, δεν υπάρχει κόμμα» είπε, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Μιλώντας δε για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι το καλοκαίρι θα είναι σημαδιακό και πως είναι εφικτό να είναι ιστορικό, για μια νέα ουσιαστική μεταπολίτευση.

Τέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στη Μόσχα, είπε χαμογελώντας πως «όπου και να πάω κατηγορούμαι, αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη, θα πηγαίνω παντού. Η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ, στο δυτικό πλαίσιο, όμως δεν μπορεί να ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της Δύσης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας διερωτώμενος: «Αυτοί που με κατηγορούν να μας πουν πως θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια προοπτική ανάπτυξης της χώρας;».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ