Πρώτοι στον αντισημιτισμό οι Ελληνες -Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Πρώτοι στον αντισημιτισμό οι Ελληνες -Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη

Πρώτοι στον αντισημιτισμό οι Ελληνες -Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλά ποσοστά αντισημιτισμού παρουσιάζει η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα, έχοντας μπροστά σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πρώτης παγκόσμιας έρευνας για την αντισημιτική συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ισχυρά τέτοια συναισθήματα. Η έρευνα, που διεξήχθη από οργανισμό κατά της δυσφήμισης των Εβραίων, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ακόμη ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (46%) δεν έχει καν ακούσει για το Ολοκαύτωμα, ή δεν αποδέχεται ότι συνέβη.

Το πιο αντισημιτικό μέρος του πλανήτη είναι- όπως αναμενόταν- η Δυτική Οχθη και η Γάζα, με ποσοστό 93%, ενώ στον αντίποδα, τα μικρότερα σχετικά ποσοστά εμφανίστηκαν στο Λάος.

Οσο για την Ελλάδα, με 69% έχει τις υψηλότερες επιδόσεις αντισημιτισμού ανάμεσα σε οποιαδήποτε χώρα πλην εκείνων της Μέσης Ανατολής, με τα ποσοστά να είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της δυτικής Ευρώπης (24%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ