Εκτακτη καταβολή αναδρομικών του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους με αναπηρία - iefimerida.gr

Εκτακτη καταβολή αναδρομικών του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους με αναπηρία

Εκτακτη καταβολή αναδρομικών του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους με αναπηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 15 Μαΐου θα καταβληθεί με έκτακτη πληρωμή το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων με αναπηρία τουλάχιστον 80%, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ.

Αυτό αφορά 2.419 δικαιούχους, οι οποίοι θα βρουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους το επίδομα Μαΐου και τα αναδρομικά ποσά ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, το επίδομα του Ιουνίου θα καταβληθεί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα, στις 29 Μαΐου.

Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2014 θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά του επιδόματος που δικαιούνται για φέτος.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ