Inmarsat: Ετσι θα παρακολουθούνται οι πτήσεις -Για να μην ξαναχαθεί κανένα αεροπλάνο - iefimerida.gr

Inmarsat: Ετσι θα παρακολουθούνται οι πτήσεις -Για να μην ξαναχαθεί κανένα αεροπλάνο

Inmarsat: Ετσι θα παρακολουθούνται τα αεροπλάνα -Για να μην ξαναχαθεί κανένα αερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Inmarsat, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει δωρεάν σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες την υπηρεσία στην οποία δεν ήταν συνδρομητής η Malaysia Airlines, με αποτέλεσμα το μοιραίο boeing να μην έχει βρεθεί ακόμα.

Μέσω της Inmarsat οι εταιρείες θα λαμβάνουν κάθε 15 λεπτά το στίγμα από το GPS του αεροσκάφους μαζί με την κατεύθυνση, το ύψος και την ταχύτητα. Έπειτα από την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Airlines από τα ραντάρ, η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο υπολογίστηκε με βάση τα σήματα «ping» που μεταδίδονταν αυτόματα στους δορυφόρους της Inmarsat.

Για λόγους κόστους, η Malaysia Airlines δεν ήταν συνδρομητής στην υπηρεσία της Inmarsat που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης του ακριβούς στίγματος, της ταχύτητας και του ύψους του αεροσκάφους - παρόλα αυτά, το Boing 777 μετέδιδε σήματα που λειτουργούν ως ηλεκτρονική «χειραψία», προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η δορυφορική σύνδεση ήταν ανοιχτή. Και τα σήματα αυτά επέτρεψαν τον υπολογισμό της πιθανής πορείας του σκάφους τις ώρες μετά την εξαφάνισή του.

«Ο εξοπλισμός μας υπάρχει ήδη εγκατεστημένος στο 90% των αεροπλάνων ευρείας ατράκτου» δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος της Inmarsat Κρις ΜακΛάφλιν. «Προσφέρουμε μια άμεση λύση στο πρόβλημα χωρίς επιπλέον κόστος για τη βιομηχανία» τόνισε. Η εταιρεία του θα καλύψει το κόστος, το οποίο εκτιμάται στα 3 εκατ. δολάρια το χρόνο. Ανάλογη υπηρεσία προσφέρεται και στον κλάδο της ναυτιλίας, καθώς οι δορυφόροι της Inmarsat διαβιβάζουν χωρίς χρέωση τυχόν σήματα κινδύνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αεροπλάνα πτήση Boeing Malaysia Airlines Inmarsa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ