«Μη φωνάζετε όταν σας ληστεύουν» -Τουριστική οδηγία εν όψει του Μουντιάλ που προκαλεί σάλο στη Βραζιλία - iefimerida.gr

«Μη φωνάζετε όταν σας ληστεύουν» -Τουριστική οδηγία εν όψει του Μουντιάλ που προκαλεί σάλο στη Βραζιλία

«Μη φωνάζετε όταν σας ληστεύουν» -Τουριστική οδηγία εν όψει του Μουντιάλ που προ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση μπορεί να φαντάζει ψεύτικη, ωστόσο, είναι άκρως αληθινή και κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι Αρχές στη Βραζιλία έναν μήνα πριν από το μουντιάλ εξέδωσαν οδηγίες στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Μεταξύ των οδηγιών, οι αστυνομικοί συστήνουν στους τουρίστες να μην φωνάζουν όταν πέφτουν θύματα κλοπής.

«Μην αντιδράτε, μην ουρλιάζετε ή και μην αντιστέκεστε» γράφει το φυλλάδιο, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Estadao de Sao Paulo διανέμεται μέσω πρεσβειών και προξενείων προς τους φαν του ποδοσφαίρου που θα επισκεφθούν τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από τη συγκεκριμένη εντολή βρίσκεται ο φόβος νέων πράξεων βίας από πλευρά των ληστών και να αποφευχθεί το όλο και πιο διαδεδομένο έγκλημα των «latrocinions», δηλαδή των ληστειών που καταλήγουν σε δολοφονία. «Οι τουρίστες κατά κύριο λόγο έρχονται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τέτοια εγκλήματα δεν λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά», λέει ο Μάριο Λέιτε, επικεφαλής ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σάο Πάολο.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές συστήνουν στους τουρίστες να μην επιδεικνύουν πολύτιμα αντικείμενα τα οποία ίσως προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ληστών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μην κυκλοφορούν μόνοι τους και να παρατηρούν αν τους ακολουθούν. Μπορεί οι οδηγίες να ακούγονται υπερβολικές, ο υπεύθυνος ασφαλείας τονίζει πάντως ότι πρέπει να τηρούνται για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις.

Κι ενώ η επίσημη αστυνομία της Βραζιλίας εκδίδει ταξιδιωτικές οδηγίες, οι αστυνομικοί του Σάο Πάολο απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο του Μουντιάλ. Οι αστυνομικοί διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ