«Χαστούκι» στην ΧΑ από το ΣτΕ: Απαράδεκτη η προσφυγή για επαναχρηματοδότηση -Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια - iefimerida.gr

«Χαστούκι» στην ΧΑ από το ΣτΕ: Απαράδεκτη η προσφυγή για επαναχρηματοδότηση -Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια

«Χαστούκι» στην ΧΑ από το ΣτΕ: Απαράδεκτη η προσφυγή για επαναχρηματοδότηση -Απο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οχι» είπε το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο, μάλιστα, συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας στην προσφυγή της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε την επαναχρηματοδότησή της που είχε κοπεί με υπουργική απόφαση τον Δεκέμβρη του 2013.Στην εν λόγω προσφυγή η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι η εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται όλη η χρηματοδότηση που δικαιούται να λάβει για το 2013 και ανέρχεται στις 873.114 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΧΑ, η αναστολή της χρηματοδότησής της προκαλεί στο κόμμα αδυναμία ουσιαστικής συμμετοχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι «απαράδεκτη» καθώς στρέφεται κατά απόφασης της Βουλής την οποία το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει, δηλαδή αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται στα διοικητικά δικαστήρια.

Το Ελληνικό Δημόσιο από την πλευρά του είχε επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επιτάσσουν την άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για αναστολή της χρηματοδότησης.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα τελευταίο βήμα, καθώς για να κριθεί η υπόθεση της χρηματοδότησης της ΧΑ απαιτείται η συζήτηση, αλλά και η έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως ακυρώσεων της Χρυσής Αυγής η οποία θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ