Ανοιγμα Τσίπρα στο Κρεμλίνο: Υπάρχει προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη - iefimerida.gr

Ανοιγμα Τσίπρα στο Κρεμλίνο: Υπάρχει προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη

Ανοιγμα Τσίπρα στο Κρεμλίνο: Υπάρχει προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ανατολι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω της Ουκρανικής κρίσης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσική πρωτεύουσα ο Αλέξης Τσίπρας, και με την κρίση στο Κίεβο να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας συνάντησε την Πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.Η στενή συνεργάτιδα του Βλαντιμίρ Πούτιν, -η οποία κατέχει την τρίτη θέση στη ρωσική κρατική ιεραρχία-, καλωσόρισε στα ελληνικά την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, , αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «σημαντικό φίλο της Ρωσίας».

Εκείνος, από την πλευρά του, απαντώντας στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να θεσμοποιηθεί η συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, με την ίδια να σημειώνει ότι «Υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες», σχετικά με τη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, και στα θέματα της οικονομίας και της ενέργειας.

Σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία, επισημάνθηκε ότι υπάρχει προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς την ανατολική Ευρώπη, ενώ για το θέμα της Κριμαίας, υπογραμμίστηκε ότι το πρόβλημα μπορεί να διευθετηθεί στα πλαίσια μιας ομοσπονδιακής λύσης, με παράλληλο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω επίσκεψη μεταφράζεται από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου ως ένα έμπρακτο άνοιγμα από τη Ρωσική πλευρά να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας με μία αυριανή κυβέρνησης της Αριστεράς, -παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες είναι μικρότερες-, δεδομένης της αναβολής της συνάντησης Λαβροφ-Τσίπρα, λόγω της απουσίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Γενεύη.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ