Κυβέρνηση εναντίον Γλέζου για τη φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 30.000 ευρώ - iefimerida.gr

Κυβέρνηση εναντίον Γλέζου για τη φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 30.000 ευρώ

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γλέζου περί φορολόγηση εισοδημάτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη παραμένει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση για τη θέση του Μανώλη Γλέζου περί «εσωτερικού δανεισμού», ορμώμενος αυτήν τη φορά από παλαιότερη δήλωσή του για φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 30.000 ή 40.000 ευρώ.

Τη σχετική δήλωση είχε κάνει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα newsit.gr στις 5 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, «ο κ. Γλέζος προσδιόρισε ότι o «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός», που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως». Όπως αναφέρει, «σε αυτό το ποσό εκτίμησε την έννοια του «πλούσιου» νοικοκυριού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει ότι η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα».Κατά τον κ. Κεδίκογλου, η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι ένοχη και επιβεβαιώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι: «Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό "εσωτερικό δανεισμό", αλλά για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

«Θα συστήναμε επίσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν.

ΥΓ Είναι η δεύτερη εβδομάδα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου για τον "διαπλεκόμενο " κ. Σαμαρά και για το "ψεύτικο πλεόνασμα"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ