Μαύρη τρύπα 30 εκατ. ευρώ στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας -Χορηγούσαν τα χρήματα χωρίς τιμολόγια - iefimerida.gr

Μαύρη τρύπα 30 εκατ. ευρώ στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας -Χορηγούσαν τα χρήματα χωρίς τιμολόγια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς αλλαγή οδεύει το σύστημα καταβολής των εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ, καθώς όπως διαπιστώνεται κάθε χρόνο ο Οργανισμός χορηγούσε σε συγγενείς ασφαλισμένων 30 εκατ. ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς όμως να γίνεται ενδελεχής έλεγχος των πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος» ο ΟΓΑ χορηγούσε μέχρι τώρα τα έξοδα κηδειών χωρίς την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών. Ζητούσε μόνο μια απλή βεβαίωση από τον ιερέα πως έγινε η κηδεία για να καταβληθούν τα χρήματα στους συγγενείς του νεκρού ασφαλισμένου (800 ευρώ). Δηλαδή, δεν χρειαζόταν, μέχρι τώρα, η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων για τα ποσά που έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ζημιά του Δημοσίου, λόγω φοροδιαφυγής, καθώς δεν ελέγχονται τα απαιτούμενα τιμολόγια, μπορεί να φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ερωτηματικά υπάρχουν και για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλες παρατυπίες -π.χ. προσκόμιση πλαστών εγγράφων- από επιτήδειους, που ήθελαν να επωφεληθούν από τα «κενά» του συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ