Ελπίδες για τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ - iefimerida.gr

Ελπίδες για τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας φέρεται να βρίσκεται σε έμμεσες επαφές με τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χάραμ που κρατούν αιχμάλωτες πάνω από 250 Νιγηριανές μαθήτριες.

Στις προσπάθειες για την ανεύρεση των κοριτσιών συμβάλλουν και οι γειτονικές χώρες, Καμερούν, Τσαντ και Νίγηρας, που παρέχουν βοήθεια μέσω δορυφόρων στη νιγηριανή κυβέρνηση, μεταδίδει το Sky News, που επικαλείται πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες.

Οι μαθήτριες που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από ενόπλους της ισλαμικής οργάνωσης μέσα από το σχολείο τους, ξεπερνούσαν τις 300. Ωστόσο, 53 κορίτσια φέρονται να έχουν κατορθώσει να διαφύγουν και άλλες 273 εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Sky News ότι οι αντάρτες της Μπόκο Χάραμ δεν αποκλείται να έχουν στήσει παγίδες και νάρκες για να εμποδίσουν το δρόμο προς την ελευθερία των κοριτσιών που το έσκασαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ