Τσίπρας: Ο Σαμαράς ρίχνει βόμβες προεκλογικού φόβου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο Σαμαράς ρίχνει βόμβες προεκλογικού φόβου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολώνει ολοένα και περισσότερο το προεκλογικό κλίμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον Πειραιά έστειλε μήνυμα αποδέσμευσης της χώρας από τα μνημόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «Πάρτε μαζί σας και την τρόικα. Μην ξεχάσετε τον Μπαλτάκο και τους άλλους συνομιλητές των ναζί στα υπόγειά σας. Πάρτε τους και φύγετε!Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε!».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα, «να απελευθερώσουμε τη χώρα από τη γερμανική επικυριαρχία, και την πολιτική από τον τρόμο που επιχειρούν να επιβάλουν οι εκβιαστές εκπρόσωποι της παρακμής» υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική της βαρβαρότητας, η πρόσδεση στο άρμα του Βερολίνου, το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα βράχια, χρεοκόπησαν.

Σε μια προσπάθεια δε, να συσπειρώσει την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ , κάνοντας ταυτόχρονα «άνοιγμα» ακόμα και σ’ αυτούς που δεν έχουν πειστεί από εκατό τοις εκατό από το κόμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε το δίλημμα «Πατρίδα ή Μέρκελ. Ανεξαρτησία ή μνημόνια. Ανατροπή ή υποταγή», με σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά».

Φτάνοντας στα άκρα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κατήγγειλε στη συνέχεια για τους κυβερνώντες πως «έχουν υπογράψει συμβόλαιο που πρέπει να εφαρμόσουν κατά γράμμα. Πρέπει να επιβάλουν μέχρι κεραίας τα σχέδια της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε», είπε και επανέλαβε ρητά ότι πρέπει να τελειώνει η εκτροπή και η ντροπή. «Στις 18 και στις 25 του Μάη δεν έχουν ραντεβού με τη Μέρκελ. Έχουν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της χώρας. Με τον ελληνικό λαό. Με σας. Που θα τους επιδώσετε την απόφαση της έξωσης».

Τέλος, εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του κυβερνητικού διδύμου και αφού ανέφερε ότι γνωρίζουν πως είναι μετρημένες οι μέρες της εξουσίας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «Μας κατάγγειλε για συνειδητή αποσταθεροποίηση. Ότι θέλουμε να υπάρχουν για πάντα μνημόνια. Ότι επενδύουμε στην καταστροφή, κι ότι θέλουμε το λαό να υποφέρει Ρίχνει όμως βόμβες προεκλογικού φόβου και την ίδια στιγμή κατηγορεί εμάς για βομβιστές. Μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό».

Kεδίκογλου: Απύθμενο το θράσος του Τσίπρα

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με ειδικά δικαστήρια, υπερασπίζεται τρομοκράτες και χαίρεται να τρομοκρατεί τους αντιπάλους του, φτάνει στο εξωφρενικό σημείο να καταγγέλλει την κυβέρνηση για κλίμα εμφυλίου πολέμου!Το θράσος του κυρίου Τσίπρα αποδεικνύεται απύθμενο…».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ